Създадоха книга, която изчезва

  • 03 юли 2012 17:21

  • 1431
  • 0
Създадоха книга, която изчезва
©

Авантюристична издателска къща в Аржентина предлага на пазара доста иновативна концепция за книга, която изчезва.

В алтернативната идея е залегнало мастило, което изчезва от самосебе си в рамките на два месеца, пише inews.bg.

Първата книга е кръстена "El Libro que No Puede Esperar” (Книгата, която не може да чака). Според издателите тя е начин да бъдат промотирани млади автори, чиито книги почти винаги биват пренебрегвани с лека ръка от публиката.

Преди да бъде закупена, алтернативната "изчезваща" книга е херметически затворена в пластмасова облицовка. Веднъж показана на слънчева светлина обаче, нейното мастило започва бавно да изветрява и на 60-ия ден книгата остава единствено от твърди корици и бели, плашещо празни страници.

С други думи, ако искате да не сте дали напразно своите пари, ще трябва в рамките на два месеца да не оставяте "изчезващата" книга в долната част от купчината ви от настолни четива.

Естествено остава отворен въпросът дали подобна концепция има реално приложения в модерния свят, в който властват електронни четци като Kindles, iPad, Nook и още куп различни таблетни устройства.

Колкото и изненадващо да прозвучи за мнозина, концепцията за момента работи. Малкият издател е продал абсолютно всички бройки от "Книгата, която не може да чака" още в първия ден след излизането ѝ на пазара.

"Този път имаме гаранция, че на нашите нови автори ще бъде обърнато внимание", споделят от смелата издателска къща Eterna Cadencia.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1431 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини