Орязват чиновниците в "Екоравновесие"

  • 27 юни 2012 10:35

  • 662
  • 0
Орязват чиновниците в "Екоравновесие"
©

Гледачите, ветеринарите и диспечерите, които приемат сигнали от столичани за глутници и агресивни животни ще бъдат увеличени за сметка на чиновниците в общинското предприятие "Екоравновесие" ще бъдат намалени, а г. Това показва новата структура на предприятието, която ще бъде одобрена от градския парламент, пише "Труд".

Администрацията става от 10 на 7 души, а щатният персонал - от 24-ма на 33-ма души. Досега за кастрацията и обезпаразитяване на животните е отговарял само един ветеринар. Идеята е вече да са трима. Единственият гледач, който сега отговаря за стотиците животни, ще получи помощ от нови 11 колеги.

Броят на диспечерите, които отговарят на сигнали на столичани също ще бъде увеличен от 1 на 4.

Според старата структура на предприятието ловците са били двама. "Още през март обаче направихме четири екипа", уточни шефът на "Екоравновесие" Манол Нейков. Сега екипите за залавяне на кучета ще са осем. И ловците, и шофьорите ще минат на граждански договори, за да имат по-гъвкаво работно време. Около 400 лв. на месец заработват ловците. Плаща им се по 5 лв. на хванато куче и по 3 лв. на върнато. Средната брутна заплата в "Екоравновесие" е 540 лв.

Кандидати за работа обаче няма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
662 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини