Плевнелиев ще участва в конференцията на ООН по устойчиво развитие "Рио+20"

  • 20 юни 2012 07:49

  • 409
  • 0
Плевнелиев ще участва в конференцията на ООН по устойчиво развитие "Рио+20"
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще участва от 20 до 22 юни в бразилския град Рио де Жанейро в конференцията на ООН по устойчиво развитие "Рио+20".

Конференцията включва пет пленарни заседания, посветени на въпросите на "зелената икономика", изкореняване на бедността и създаването на институционална рамка за устойчиво развитие. Българският държавен глава ще направи обръщение към участниците във форума на пленарното заседание на 21 юни.

В рамките на проявата на 22 юни ще се състоят кръгла маса на високо равнище на тема "Прилагането на очакваните резултати от Конференцията" и заседание на тема "Системата на ООН - заедно в името на бъдещето, което желаем" с участието на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун.

Делегации от 130 държави са направили заявка за участие в конференцията, която ще завърши с приемането на нови цели за устойчиво развитие за допълване на вече приетите Цели на хилядолетието.

В рамките на форума са предвидени двустранни срещи на българския държавен глава с негови колеги.

Последвайте канала на

Десислава Станева
409 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини