Борисов сключи сделка с екозащитниците (обновена)

  • 15 юни 2012 15:31

  • 4181
  • 23
Борисов сключи сделка с екозащитниците (обновена)
©

В Министерски съвет се проведе среща на протестиращите срещу промените в Закона за горите с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, който присъства на срещата.

Повече от два часа са продължили разговорите, каза Найденов. Разговаряхме по всички спорни аспекти от поправката в Закона за горите, каза Найденов.

Обсъдили са четири точки, по три са постигнали споразумение – по отношение на разрешаването на сеч до 20 декара, без лесоустройствен план. Това беше аргумент на опозицията, с който ПГ на ГЕРБ се съобрази. Постигнато е споразумение и по отношение на корекциите на корита на реки – да не се засягат ценни видове. Приехме една техническа поправка – когато се извършва планова сеч в горски територии, тя да не надхвърля прираста на гората, каза още Найденов.

Стенограмата от срещата на природозащитниците с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, представители на инвеститорите, земеделския министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, председателят на Комисията по земеделие и гори ще бъде качена на сайта на Министерски съвет. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, след среща на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и депутати с представители на протестиращите срещу промените в Закона за горите. „За всяко отсечено дърво – поне 5 нови посадени” – за това е уверил премиерът природозащитниците.

Министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на обясни, че по спорната точка за промяна на предназначението на горските терени, когато се строят спортни съоръжения, са искали с този режим да дадат възможност на потенциалните инвеститори.

Няма гаранция, че неплащането на таксата за промяна на предназначението ще намали цените на услугата. Гаранцията е, че текстовете ще доведат до повече съоръжения, а по-голямата конкуренция може да доведе до по-ниски цени. Това беше целта - каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.
На срещата при пемиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е имало и представител и на „другата страна”, на потенциалните инвеститори.

Това е "лобизъм" в името на спорта и на здравето на нашите деца, но за да сме сигурни, правим тези разговори. Надявам се да проведем тези разговори конструктивно, каза Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на по повод предстоящите разговори в събота и неделя преди новата среща при премиера в понеделник в 10.00 часа. Председателят на парламентарната Комисия по земеделието и горите Десислава Танева потвърди, че разговорът е минал в коректна обстановка. Надявам се в понеделник да стигнем до пълен консенсус, за да няма социално напрежение, каза тя.

Премиерът Борисов е обещал с цел да гарантира обществения интерес да наложи временна забрана за обнародване на закона в Държавен вестник, докато бъдат изчистени спорните текстове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4181 23

Коментари 23

Добави коментар
Андрей Веселинов

2012.06.18 | 13:01

23
Тиквата трябва много да се е уплашил щом почна да отстъпва

2012.06.18 | 13:01

22
ЕКО ПАЛЯЧОВЦИ ЗА 20 ДЕКАРА ОРЕВАХА ОРТАЛЪКА АКО ПО ВСИЧКИ ЕКОЛОГИЧНИ ВЪПРОСИ БЯХА ТОЛКОВА АКТИВНИ ГРЕШКА НЯМАШЕ ДА ИМАТ, НО ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ПАРТИИ ПЛАЩАТ САМО ЗА ПРОТЕСТИ ПО ОТДЕЛНИ ПРОЕКТИ НАЛИ ??? ДОРЕ ЧЕ БОЙКО Е КОМБИНАТОВЕН И ЩЕ ВИ ЗАМАЖЕ ПРОДАЖНИТЕ ЕКО ГЪЗОВЕ !!!!!!
ZIG HAIL

2012.06.16 | 10:07

13
А ЕДИН ЕКО КУР ВЪВ ЗЕЛЕНИЯ ТИ ЗАДНИК КАКВО ЩЕ КАЖЕШ
Рошко Прошков

2012.06.18 | 13:01

21
И какво излезе? Все пак имало проблемни места в закона, а?
Anonimen

2012.06.18 | 13:01

20
Б.Б. е уплашен Европа да не чуе за протестите и разбере за нарушенията(престъпленията) на ЕС "НАТУРА 2000"!
Рошко Прошков

2012.06.18 | 13:01

19
След два месеца ще се опитат да ревизират закона и да си прокарат лобистките текстове в първоначалния вид. Както правят за шистовия газ и ще направят за Закона за детето. Бойкооо, тъпа тикво, не ти минават номерата.
vlado

2012.06.18 | 13:01

18
Всички меди като по команда на първо място съобщават за договорка и вдигане на блокадата, след като доста заглушаваха протестите досега. Също така, това засега не е потвърдено от екологичните организации. Така че, ну му вярвайте на шантажите и "стискането на ръцете"! Протест ще има така или иначе!
...планина като планина!

2012.06.16 | 10:02

5
-за първи път от Освобождението насам държавата позволява на трето лице да строи в чужда собственост без да има съгласието на собственика и без необходимото обезщетение. - за първи път от 1931 г. насам (когато е обявена първата защитена територия у нас) държавата ще даде възможност на частни лица и компании да строят в защитените територии държавна собственост; - за първи път от 1955г държавата позволява да се ползват държавните гори двойно над техния естествен прираст, което ще доведе до намаляване запасите на дървесина; - за първи път от 1991г. насам (когато се приема Конституцията) държавата разрешава земеделските земи да се застрояват за цели, които не са свързани с земеделието, като например ски курорти и голф-игрища; - за първи път от 1991 г. насам държавата създава отраслова схема за държавна помощ - за строителството на ски-курорти и голф игрища, освобождавайки ги от дължимите държавни такси за промяна на предназначението на имотите; - за първи път от 1996 г (когато влиза в сила Закона за държавната собственост) се дава възможност публичната държавна собственост да се утежнява с вещни права, които се раздават без търг само с решение на министъра на земеделието; - за първи път от 1997 когато започна реституция на горите, държавата ще разреши на частните собственици на гори с големина до 20 декара, да могат да ги секат без каквито и да е регулации от страна на държавата; - за първи път от 1925 година, крайречните гори няма да се водят вече гори и ще могат да се изсичат без никакъв контрол от собствениците им.

2012.06.16 | 15:45

17
Мога да кажа само - И КАКВО? Гори има достатъчно, няма да има недостинг на дървесина, ако за това се притесняваш.. важното е да се вкарат пари в държавата а от този закон, ще се вкарат милярди !

2012.06.16 | 12:21

16
Ние селяните се грееме на дърва ако не знаете и ще режеме а вия софиянци се ебете в гъзъ та нали вие избрахте Бойко и сега пищите

2012.06.16 | 10:07

15
В България трябва да се въведе строг закон за опазване на околната среда,да се забрани изобщо сеченето на горите,да се въведат големи такси/глоби за замърсяване на околната среда...Нека България е чиста и да се радваме на красивата й природа!

2012.06.16 | 10:07

14
г-да.природазащитници,кой ще чисти след вашите протести?? По улицата се търкалят скъсани плакати и бутилки от бира.Грозно е да не говорим че не е екологично.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини