Общо 5000 боеприпаси са иззети от блока в "Красна поляна"

  • 13 юни 2012 20:34

  • 991
  • 0
Общо 5000 боеприпаси са иззети от блока в "Красна поляна"
©

Още големи количества оръжия, боеприпаси, компоненти за изработване на самоделни взривни устройства са иззети от апартамента в столичния квартал „Красна поляна", съобщават от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че бе разкрит арсенал от силно опасни химически и взривни вещества от служители на ГДБОП. Операцията започна в с. Дерманци, област Ловеч и продължи в столичния ж.к."Красна поляна".

Разследването е тръгнало след пожар в стопанска постройка в ловешкото с.Дерманци, възникнал към 3.10 часа вчера. Имотът е собственост на Д.В. на 76г. В постройката, където е възникнал огънят са били съхранявани лесно запалими и избухливи химически вещества. Взривилите се вещества, са оставени на съхранение от В.В. на 40 години, син на собственика на имота, който обитава жилището в столичния квартал.

Екипи на ГДБОП продължиха щателно претърсване на помещенията на апартамента в столичния квартал „Красна поляна", обитаван от 40-годишния В.В.

При огледа днес за иззети около 80 килограма бризантни взривни вещества от рода на тротила, около 40 килограма черен барут, 5 000 боеприпаса - основно за бойни оръжия, 4 килограма силночувствително иницииращо вещество за направата на капсулдетонатори са иззети при огледа днес.

Намерени са и огромен брой готови капсулдетонатори, огнепроводен и детониращ шнур с различна дължина, пиротехнически запалки.

В жилището на 40-годишния е имало множество СИМ-карти и мобилни телефони. Открити са 8 бойни, 2 газови и 4 сигнални пистолета, много и разнообразни прекурсори за направата на взривни вещества, както и голям брой части и детайли, достатъчни за направата на самоделно взривно устройство.

Всички боеприпаси и вещества са съхранявани в една стая в наетия от В.В. апартамент и в мазе в жилищния блок. Складираните опасни вещества са изнесени със специализиран автомобил. Боеприпасите и оръжията ще бъдат предоставени на разследващите в Ловеч.

Ще бъдат назначени експертизи за изясняването на произхода на намерените веществени доказателства. В хода на образуваното досъдебно производство ще бъдат изяснявани както обстоятелствата по случая, така и целите на задържания.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
991 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини