Спецакция до зори, евакуираха софийски блок

  • 13 юни 2012 07:43

  • 2811
  • 0
Спецакция до зори, евакуираха софийски блок
©

Полицейската операция в блок в софийския квартал "Красна поляна" завърши с прибирането на цял арсенал от един от апартаментите и задържането на наемател, който събирал оръжията и взривните вещества.

В апартамент на блок 24-25 в жилищен комплекс “Красна поляна” полицаите са намерили два автомата, три пистолета, капсул-детонатори, запалки за гранати, арсенал боеприпаси и взривно вещество. Така завършва полицейската операция, която започна вчера и завърши в ранните часове на днешния ден.

Полицаите запазиха мълчание по случая, но живеещи в блока казаха, че е арестуван човек, който работи в киноцентъра и бил наемател на обискирания апартамент. Той събирал кашони в жилището и мазето, но никой не знаел с какво са пълни.

Задържаният не е криминално проявен, няма опасност за живота на хората, съобши Главният секретар на МВР Калин Георгиев. Операцията няма връзка с взривовете на складовете край Петолъчката, допълни той.

До полунощ жителите на блок в столичния квартал Красна поляна бяха евакуирани от домевете си. От МВР обявиха само, че на мястото се провежда специализирана полицейска операция, без да уточнят за какво е.

Часове наред хората от блока тънеха в неведение и обикаляха градинката пред кооперацията си, предаде БТВ. През това време полицията правеше оглед. Официално обаче така и не стана ясно какво е открито.

Неофициално хората разказаха, че в един от апартаментите в блока под наем живеят двама мъже. Единият работел като пиротехник в Киноцентър Бояна. Най-вероятно в дома и мазето на мъжа са били открити голямо количество опасни вещества.

Дългата нощ за жителите на блокa започнала към 14 часа вчера. Тогава хората, които били на пейката пред блока, били помолени от полицията да се отдалечат от мястото - без обяснение защо. Малко по-късно били евакуирани живеещите в единия вход на кооперацията. В 19 часа хората от всички 29 апартамента бяха в междублоковото пространство, а районът около блока отцепен - отново без обяснение.

Малко след 22 часа от районното кметство в Красна поляна предложиха нощувка в прют на хората. В полунощ всички бяха пуснати в домовете си. Огледът обаче продължи цяла нощ.

Последвайте канала на

2811 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини