Турският посланик у нас: Нямаме териториални претенции към България

  • 08 юни 2012 10:59

  • 699
  • 2
Турският посланик у нас: Нямаме териториални претенции към България
©

урция никога не е имала и няма териториални претенции спрямо България и своите съседи. Това е заявил посланикът на Турция Н. Пр. Исмаил Арамаз на среща с министъра на външните работи Николай Младенов, съобщиха от Министерство на външните работи.

Повод за срещата беше преглед на двустранните отношения, както и нашумелите напоследък медийни публикации за сгрешената карта на Турция в някои учебни помагала, публикувани в Истанбул. По нашумелия в медиите случай за сгрешената карта на Турция, посланик Арамаз още веднъж информира българския външен министър, че компактдискът с въпросната карта, изготвен в рамките на местна образователна програма в Истанбул през 2009 г., е бил изтеглен още на същата дата, на която е било установено, че е грешна. Компетентните органи са изразили своето съжаление пред обществеността за допуснатата грешка.

В разговора беше обсъдено сътрудничеството между двете страни по широк кръг от въпроси, свързани с обстановката в Близкия изток.

Последвайте канала на

Novini.bg
699 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.06.08 | 23:39

2
Мамицата ви турска, поробителска, долна паплач, анадолски изроди !!! Само искате да грабите! Постепено лазите към чужди територии с измислени претенции !!! Европа с Русия обаче ще ти ебе майката за следващите минимум 100 години !!! Ще сте жалки като червеи !!!
атака

2012.06.08 | 18:17

1
писна ми от цигани,турци,писна ми да живея мизерно-ще гласувам за Волен.Убедих се колко е прав Сидеров

Добави коментар

Водещи новини