-
07 юни 2012 19:44
- 1110
- 1
Български учени направиха салам против рак, съощава в. Монитор.
Колбасите с ликопен са дело на специалистите от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Естественият антиоксидант, който се съдържа предимно в люспите на доматите, предпазва от рак на кожата и забавя стареенето. Разработката има за цел също така производителите да не влагат в саламите вредни оцветители и да преминат към естествения червен и здравословен пигмент, съобщил зам.-ректорът по научната дейност на хранителния университет доц. Панталей Денев.
Природното вещество може да доведе до понижаване риска от развитие на определени онкологични заболявания, включително и рак на простатата. Ликопенът е много полезен и за кожата, като я предпазва от старческите петна, които се образуват в резултат на оксидативен стрес.
Последвайте канала на
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
ИТН и "Величие" на консултации при Радев
26 юни 202406:06
Какво време ни очаква днес
26 юни 202406:03
Всяка неправилно казана дума в този ден може да причини много нежелани последици в бъдеще
26 юни 202406:00
Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч": Ще има правителство, но с кратък живот
25 юни 202420:19
НС ще изслуша Димитър Главчев относно уволнения и назначения в ДАНС
25 юни 202419:27
ПП-ДБ вика Калин Стоянов в НС, за да обясни как Брендо е влязъл в България
25 юни 202418:10
Доц. Милен Иванов: Ако Брендо е изгубил наркотици, затворът няма да го спаси
25 юни 202421:02
Водещите новини! Какво поиска Брендо от съда в България? Международният наказателен съд издаде заповед за ареста на Шойгу (и още…)
25 юни 202419:06
Моторист пострада при катастрофа на бул. "Васил Левски" в София
25 юни 202419:06
2012.06.08 | 00:20