-
07 юни 2012 19:44
- 1115
- 1
Български учени направиха салам против рак, съощава в. Монитор.
Колбасите с ликопен са дело на специалистите от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Естественият антиоксидант, който се съдържа предимно в люспите на доматите, предпазва от рак на кожата и забавя стареенето. Разработката има за цел също така производителите да не влагат в саламите вредни оцветители и да преминат към естествения червен и здравословен пигмент, съобщил зам.-ректорът по научната дейност на хранителния университет доц. Панталей Денев.
Природното вещество може да доведе до понижаване риска от развитие на определени онкологични заболявания, включително и рак на простатата. Ликопенът е много полезен и за кожата, като я предпазва от старческите петна, които се образуват в резултат на оксидативен стрес.
Последвайте канала на
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Румен Радев обяви кога свиква новото НС и заяви: Сезирането на КС е шанс на партиите да укрепят доверието в парламента
04 ноември 202419:06
Балабанов: Подкрепа за ПП-ДБ, ако изчистят "мъртвите души" от списъците
04 ноември 202419:25
Водещите новини! Кирил Петков: ГЕРБ трябва да вземе решение – може ли да се откъсне от Пеевски или не
04 ноември 202419:25
"Възраждане" ще подкрепят декларацията на ПП-ДБ, ако те подкрепят запазването на лева и на "Марица – изток"
04 ноември 202418:43
Публикуваха докладите на МВР и ДАНС за организацията на изборите
04 ноември 202419:37
Пешеходец загина при катастрофа на изхода на Долни Богров
04 ноември 202421:31
Брутална катастрофа с три жертви на пътя София - Варна
04 ноември 202421:59
Минувачи откриха човешка глава на пътя, помислили, че е шега за Хелоуин
04 ноември 202419:44
Затегнаха мерките за сигурност около Белия дом
04 ноември 202418:39
2012.06.08 | 00:20