Махат офертите All Inclusive от хотелите с три звезди

  • 05 юни 2012 07:24

  • 2042
  • 0
Махат офертите All Inclusive от хотелите с три звезди
©

Офертите all inclusive още през това лято ще бъдат възможни само в 4 и 5-звездните хотели. Това заяви по ТВ7 директорът на БАБХ Йордан Войнов.

Работна група с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще обсъди с БАБХ ще изработи окончателните критерии за тези пакети. Тризвездните хотели могат също да предлагат подобни оферти, но само при условие, че ресторантите към хотела може да поеме 60% от легловата база. Така ако един хотел разполага със 100 легла, трябва да разполага и с ресторант с 60 места.

Според Жоро Иванов от Евроток проблемът не е, че храната се приготвя некачествено, а че продуктите са с ниско качество. Стигало се е до парадокси да се правят супи от кебапчета, недоумява готвачът.

Затова е необходимо всички служители да имат необходимата квалификация, препоръча Войнов. Това може да стане като се завърши минимум 3-месечен курс към професионална кухня или обучителен център, смята Иванов. Директорът на Агенцията по храните даде и пример как непрофесионален готвач може да застраши здравето на клиентите в заведението.
Ако не се реже месото и салатата с различни ножове може да се прехвърлят бактерии.
При месото може да има термична обработка, но салатите се консумират сурови и това води до риск.

Последвайте канала на

Novini.bg
2042 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини