Вече кокошките ни са щастливи до една

  • 04 юни 2012 13:41

  • 962
  • 2
Вече кокошките ни са щастливи до една
©

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на обяви във Велико Търново, че вече са покрити изискванията на Европейската комисия за хуманно отглеждане на кокошките в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

ЕК даде срок до края на юни да се покрият стандартите без санкции. От днес всички птицеферми в България отглеждат щастливи кокошки и спазихме срока по-рано, обясни министърът. Няма да има санкции за България, добави той.

Хуманното отношение е важно за потребителите, за да се хранят с по-качествени меса и яйца, каза министър Найденов. Птицефермите в България са 122 и в тях се отглеждат 2.33 млн. щастливи кокошки.

Последвайте канала на

962 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.06.04 | 22:29

1
Не разбирам как така кокошките са щастливи като им взимат яйцата? Нека щастието е пълно като забранят консумацията на яйца.
hydrargir

2012.06.05 | 00:14

2
Не си прав № 1 - съвсем друго е да си хапваш яйца от щастливи кокошки. Аз викам Ура!... Кокошките вече са щастливи! Вече можем да си ги колим , да си ги печем и да ги ядем!... Месото на щастливите кокошки е къде, къде по- вкусно!!! Сега идва ред на щастливите агнета, на щастливите прасенца .... и т. н.! Дай Боже да дойде редът и на ЩАСТЛИВИТЕ депутати от Европейския парламент, та да престанат да се занимават с ГЛУПОСТИ, ами да се стегнат и да оправят европейската икономика!!!

Добави коментар

Водещи новини