Джеймс Уорлик: Одобрявам акциите срещу Брендо и Гриша Ганчев

  • 02 юни 2012 15:42

  • 1183
  • 2
Джеймс Уорлик: Одобрявам акциите срещу Брендо и Гриша Ганчев
© булфото

Отзованият американският посланик у нас Джеймс Уорлик одобри усилията на правителството на България в борбата с престъпността и изрази удовлетворението си от арестуването на някои знакови и ключови фигури.

“Все пак съм окуражен от някои новини - ето дори тези дни бе арестуван прословутият международен наркотрафикант Брендо. Дойде новината и за екстрадирането на друг трафикант от Дубай. Също и случая с Гриша Ганчев. Някои мислеха, че тези хора са недосегаеми. Много е важно да се изпрати сигнал, че никой не стои над закона”, каза пред БНР Уорлик.

”Е, Рим не е бил построен за един ден. Справянето с престъпността и корупцията в България е труден процес. Ще са нужни сериозни усилия още дълго време - от това правителство, от следващото и от по-следващото", смята Уорлик.

“Не е важно само да извършиш арест, а трябва цялата система да работи. Хората трябва да получат увереност, че всеки престъпник, независимо колко е богат и силен - ще бъде съден и вкаран в затвора”. Така Уорлик отговори на въпрос че е едно да екстрадираш някого в чужбина, а друго е той да бъде осъден ефективно в българския съд.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1183 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Орлин

2012.06.03 | 14:34

2
Кой беше ти ,че да одобряваш и казваш какво е редно и нередно във нашата страна???? Отивай си във Америка и от там си чертайте плановете за завладяването на света.

2012.06.02 | 18:51

1
Това още ли е тук?

Добави коментар

Водещи новини