Индианците имали еврейски корени

  • 30 май 2012 21:43

  • 2826
  • 5
Индианците имали еврейски корени
©

Евреите и индианците от американския щат Колорадо имат общи гени, установиха генетици от медицинския център "Шеба", цитирани от МИГнюз, цитирани от 24 часа.

В някои от изследваните генетични проби взети от индианци учените открили генетична мутация на гена BRCA1. Тя се среща сред евреите ашкенази и носи името им. Известно е, че причинява рак на гърдата и рак на яйчниците.

Генетичното сходство позволява да се проследи корена на индианците от Колорадо до прогонването на евреите от Испания.

Изследването е започнато от професор Джефри Вайцел от болницата "Сити ъв хоуп" в Калифорния. Специалистът проучил генетичните кодове на 110 американски семейства от испански произход. През 2005 г. той стигнал до заключението, че всички са потомци на емигранти от Мексико.

Още тогава проф. Вайцел предположил, че може би става дума за хора от европейски еврейски произход. Това по-късно потвърдил екипът на клиниката "Шеба", който открил липсващото звено в тази теория - индианците от Колорадо.

Резултатите от проучването сочат, че мутацията BRCA1 е характерна за около 1,5% от евреите ашкенази и за 0,5% от иракските евреи. Последната генетична промяна се появила преди около 450 години. Най-вероятно е привнесена от еврейски бежанци от Европа.

При индианците от Колорадо мутацията се появила за първи път преди около 600 г. Според учените това е неопровержимо доказателство, че евреи, прогонени от Испания, са се преселили в Новия свят. Там създали смесени бракове с представители на местното население и така се претопили сред индианците. По-късно потомците им се преселили в САЩ.

Последвайте канала на

Novini.bg
2826 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
чети, българино !!!

2012.06.07 | 23:04

4
Ама никой не дочита до край. Ако сте стигнали до последното изречение 100% по9малко глупости щяхте да пишете!

2012.06.07 | 23:04

5
Явно не са ти ясни съвременните пропагандни методи за "доказване" на религията чрез научна мъгла: важното е да "има нещо", което да прилича, макар и доста отдалечено, на писаното от пророците - нищо, че хич не е буквално същото. Еврейски ген у индианците, гробница без покойник, счетоводен папирус със сметки за тайни вечери...
Moron-i

2012.06.07 | 23:04

3
кви изследвания бе, това е мормонска пропаганда - индианците били мутирали евреи, почернели заради греховете си и не приели Христос, който ходил и в Америка - това го има в "Книгата на Мормон"

2012.06.07 | 23:03

2
Евреите са мутирали индианци.
AlexK

2012.06.07 | 23:03

1
Корена и на чифути ; и на индианци ; и на ескимоси ; и на целия свят - (даже на Гойко Митич и Бойко Борисов) - са всеизвестните МАКЕДОНОИДИ !!! Те са генно идентифицирани в една маа'ла до Куманово ( не са албанци,не са мангали,нннеееееее !!!!!!! ) .

Добави коментар

Водещи новини