Стефан Софиянски: Синята коалиция не се разпадна заради Костов

  • 16 май 2012 08:09

  • 1396
  • 1
Стефан Софиянски: Синята коалиция не се разпадна заради Костов
© Булфото

Оттеглянето на СДС от съюза с ДСБ не е приятно за всички, които подкрепят десницата, защото Синята коалиция беше единствената реално дясна политическа формация в парламента. Според мен ГЕРБ не води дясна, а лява политика.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Съюза на свободните демократи Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра.

Според него лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - не е причина за раздялата в дясното политическо пространство."За мен Костов не е това, което се опитват да го представят. Той в момента е един колеблив човек и едва ли има такова влияние, каквото му приписват", добави Софиянски.

Според него разделението в СДС е заради колебанието дали да продължава подкрепата на партията за ГЕРБ. "Не можеш постоянно да се изживяваш ту като опозиция, ту като подкрепа на управляващите. СДС трябва да има ясна позиция по управлението на България и да се дават идеи за излизане от тежката ситуация, в която се намира страната", категоричен бе бившият кмет на София.

"Оттук нататък има две възможности. Едната е "сините" да припознаят ГЕРБ като дясна партия. Другата възможност е да се изрази ясно неудовлетворение от политиката на управляващите и да се сформира едно сериозно опозиционно дясно крило", каза още Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бахти крадеца

2012.07.25 | 15:33

1
Що не се скрие некъде тоя боклук. Сега и съвети дава. Май забрави времето на "кодово име Стефчо", а? На супер "изгодните" сделки за София. Ами да - "Софиянци за Софиянски". Разбрахме какво означава това - ядохме му попарата години наред. А сега отново надига гласец. Какво, париците ли намаляха, що ли? Това, че един съд го оправдава, не означава, че не виновен, нали? Наглец бе...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини