Адв. Величков: Пеевски еднолично управлява държавата

  • 14 юни 2024 12:03

  • 1938
  • 3
Адв. Величков: Пеевски еднолично управлява държавата
© ДПС

Слонът в стаята се нарича главен прокурор. Докато не отпадне длъжността главен прокурор, нито един проблем в системата няма да се реши и политическият натиск няма да спре. Политиката не е излязла от прокуратурата. Това мнение изрази пред БНР адвокат Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки".

Когато обвиняваше Гешев, Сарафов казваше, че политиката е навлязла прекалено много в прокуратурата, посочи Величков. "Въпросът е една година по-късно излезе ли политиката от прокуратурата."

Във връзка със сигналите срещу главния прокурор, с които бе сезиран специалният прокурор Даниела Талева, Величков отбеляза, че ще се види "дали независимият прокурор, така наречен, за разследване на главния прокурор е подходящата институционална фигура да извършва тази дейност". По думите му, за да се извършва подобна дейност, са необходими "много опит и много смелост".

Съдебната власт чрез прокуратурата и през мандата на служебното правителство се настани и в изпълнителната, смята Велислав Величков.

В предаването "Преди всички" той подчерта, че Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на ще пише промените в Закона за съдебната власт, след като изчака решението на Конституционния съд.

Скандални връзки в съдебната система: Чии имена изплуваха и кой кого прикрива?

"Имаме в държавата еднолично управление и в трите власти. Г-н Пеевски командва и трите власти. Това е най-големият проблем на държавата. (…) Влиянието му в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и че той там взема решенията, е абсолютно ясно. Следващата седмица ще стане прекалено ясно. (…) Има споделени територии на отговорност, но и на зависимости."

Назначенията в прокуратурата са по линия на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от две десетилетия насам, каза Величков.

Ако Конституционният съд отмени формулата на съдебната власт, всички ще си останат по местата в следващата година - година и половина, защото в това Народно събрание не може да се постигне конституционно мнозинство, прогнозира той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1938 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.14 | 15:54

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Zodiac

2024.06.14 | 12:42

2
Този негодник, пак е фиркан или надрусан!!!

2024.06.14 | 12:27

1
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" без Лица от последните 35г. (СДС - ДПС и подобразните им, всички членове на БКП предали БКП и преминали на страната на САЩ - НАТО), която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА с 3 - три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА И ПОДПИСАНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ! Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС АНТИРУСКИ метежници от 90-те и подобразните им късни МЕЛЕЗИ ГЕРБ СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС! Австрия, Унгария, Чехия, Словакия, Словения и Сърбия се разграничават от ЕС и НАТО и правят СЪЮЗ партньор на БРИКС! КЪМ НЕГО ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ още БЮРМ....ЧЕРНА ГОРА....! АЗЕРБАЙДЖАН, ГРУЗИЯ, ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ ще влязат в БРИКС! ПРИДНЕСТРОВИЕ и ГАГАУЗИЯ излизат от МОЛДОВА! САЩ и ЗАПАДА НАПУСНАХА АФРИКА, МАЛА АЗИЯ и ЧЕРВЕНО МОРЕ! СУЕЦА е КАНАЛ НА БРИКС! БРАТСКА КУБА, НИКАРАГУА и ВЕНЕЦУЕЛА РАЗВРЪЩАТ с РУСИЯ БАЗИ в КАРИБСКО МОРЕ! МЕКСИКО Е СЪЮЗНИК на КИТАЙ и БРИКС! СЕВЕРНА КОРЕЯ и ВИЕТНАМ са СЪЮЗНИЦИ на РУСИЯ, КИТАЙ и БРИКС! ХОНГ - КОНГ се върна в КИТАЙ, сега и ТАЙВАН се връща в КИТАЙ! АЛЯСКА и тя ще се върне в РУСИЯ! АСЕАН са партньори по БРИКС!

Добави коментар

Водещи новини