Кела с таблет и GSM в килията

  • 11 май 2012 17:36

  • 2846
  • 0
Кела с таблет и GSM в килията
©

Зам.-министърът на правосъдието Пламен Георгиев извърши внезапна проверка на Бургаския затвор. Тя е факт заради многото получени сигнали за нередности в затвора. Той обаче не уточни за какви точно сигнали става дума.

Проверката е по разпореждане на правосъдния министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, съобщава burgas24.bg.

"Изненадващо за ръководството посетихме няколко килии на конкретни лица. Намерихме предмети, които е забранено да бъдат притежавани - пет мобилни телефона, таблет, устройство за мобилен интернет, пирони", заяви Георгиев. По информация на "Стандарт" в килията на Пламен Дишков-Кела са открити таблет, устройство за мобилен интернет и мобилен телефон.

По думите му, ръководството на затвора е знаело за тези вещи, но не е предприело нищо
. Георгиев не коментира мерките, които ще бъдат предприети срещу ръководството на бургаския затвор. Кела бе екстрадиран от Португалия в началото на година след 10-годишно издирване и задържан зад решетките като поръчител на убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара.

"От днес заместникът на директора на затвора Кирил Христов е пенсиониран. Оттук нататък тече проверка, но ви уверявам, че ще се направи необходимото, за да се отговори на това, което трябва да бъде", допълни зам.-министърът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2846 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини