Мит Ромни: Не съм малтретирал гейове

  • 11 май 2012 12:53

  • 683
  • 0
Мит Ромни: Не съм малтретирал гейове
©

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на отрече да е малтретирал хомосексуалисти, предаде фокснюз.

Политикът отговори на материал публикуван във "Вашингтон пост". Изданието разказа за случай отпреди почти 50 години. Ромни, като ученик в елитна гимназия в Детройт, заедно с още няколко приятели нападнал техен връстник, защото го сметнали за хомосексуалист. Тийнейджърите остригали косата на момчето, защото не му харесали прическата. Вестникът припомня и изказване на претендента за Белия дом от същия период. Той нарекъл момче момиче, заради подозрение в сексуалната ориентация на тийнейджъра. Ромни пред телевизията призна за неуместни шеги в детството си, но отрече те да са били отправени към гейовете.

"Вашинготон пост" публикува историите, когато темата за законността на гейбраковете влезе в предизборната борба. Преди няколко дни държавният глава Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви за пръв път публично за легализацията на браковете между лица от един и същи пол. Ромни остана на позицията си срещу законовото оформяне на хомосексуалните връзки. В същото време той се изказа за правото сексуалните малцинства да осиновяват деца.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини