Прокуратурата ще разследва наводнението в Дъбене

  • 09 май 2012 16:07

  • 2232
  • 0
Прокуратурата ще разследва наводнението в Дъбене
©

Районната прокуратура в Карлово започна разследване за причините за наводнението в село Дъбене. Това съобщи пред журналисти районният прокурор Гюрай Мурадов.

Образувано е дознание от разследващи полицаи към РУП Карлово по чл. 335, ал. 1 от НК за причинено наводнение по непредпазливост и излагане живота на други лица за опасност. Прокуратурата се е самосезирала за това, каза районният прокурор. По думите му няма нужда от сигнал, когато има достатъчно данни за извършено престъпление.

Полицията и прокуратурата е длъжна да започне разследване в такъв случай. Според прокурора има достатъчно данни за това. Дали и кои са виновни ще се установи в хода на разследването. Прокуратурата има предвид най-вече това, че не е било почистено речното корито, тъй като има длъжностни лица, които трябва да го извършат. Направен е оглед на коритото на реката и на пострадалите жилища. Направено са множество снимки. Законовият срок на разследването е до два месеца. Но при такова мащабно разследване е възможно проверката да продължи и шест месеца, каза районният прокурор.

Последвайте канала на

Novini.bg
2232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини