Обезщетяват пострадалите от наводненото карловско село

  • 09 май 2012 08:32

  • 729
  • 0
Обезщетяват пострадалите от наводненото карловско село
© Булфото

Цяла нощ екипи на „Гражданска защита” са наводненото село Дъбене, съобщи пред TV7 министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите му, е имало изключително адекватни реакции след получаването на сигнала за наводнение.

Цветанов изказа специални благодарности на кмета на Дъбене Вълко Шойлеков, на общината, както и на областния управител за комуникацията, която е била в реално време. "Кметът изпреварващо е оповестил населението. Той е евакуирал пет човека с трактор. Колегите са евакуирали още 9 човека. Има няколко животни, които са загинали", информира министърът на вътрешните работи.

Цветанов съобщи, че комисиите, оценяващи щетите, трябва да започнат да работят веднага. Ако се наложи, ще свикаме извънредна комисия, за да може пострадалите да бъдат обезвъзмездени.

Министърът на вътрешните работи  също опроверга появилите се вчера информации, че наводнението е причинено от скъсване на язовирна стена.

От своя страна министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на съобщи, че пострадалите от водата животни са малко. "Те ще бъдат евакуирани към екарисажа. Ще бъдат описани и наводнените площи, допълни Найденов. По думите му стопаните могат да получат обезщетения за удавените животни до дни. Ще се направи дезинфекция, ще се изследва и водата", каза Найденов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини