Порой наводни Карловско

  • 08 май 2012 18:30

  • 5925
  • 5
Порой наводни Карловско
© Булфото

Проливен дъжд наводни карловското село Дъбене. Спасителни екипи изведоха хората от наводнените къщи в селото.

Шест деца и шестима възрастни бяха изведени от екипи на пожарната от наводнени домове. Няма пострадали хора. Работата на спасителните екипи продължава.

В района на Дъбене продължава работата на шест екипа пожарникари и спасители от Карлово, Сопот, Пловдив и Хисаря. Обстановката е овладяна и постепенно се нормализира. Приключиха огледите на наводнената част на селото. В момента водата се оттича и опасността за хората е преодоляна. Екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” започнаха да отводняват приземни помещения и дворове. Работата ще продължи до отводняване на всички наводнени помещения.

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” каза, че причина за наводнението на част от село Дъбене е поройният дъжд и големият водосбор, който се е образувал. "Всички язовири на територията на община Карлово се наблюдават. Няма опасност за преливане на нито един от тях. Хората могат да бъдат спокойни”, увери главен комисар Николов.

Проливни дъждове в района на Карлово имаше вчера и днес. Това каза д-р Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово. "За кратко време се изляха над 30 - 40 литра на кв. м., с градушка. Проблемът дойде най-вече в село Дъбене. По улиците в Карлово имаше много вода, отпушвахме шахти в ниската част на града. В Дъбене имаше около 1 - 1.20 метра вода в ниската част на селото, която в момента се оттича и е под критично ниво", каза кметът.

"Има наводнени главно първи етажи и мазета. Продължаваме работа и ще продължим сигурно до късно, докато се отводнят всички къщи. Наводнени са около 10 - 15 къщи. Първоначално имаше опасност, защото водата беше над метър. Сега вече положението е овладяно, имаме съдействие от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Пожарната усилено работи, известени са областните служби, известен е главният комисар – директор на Националната служба по пожарна и аварийна безопасност", каза кметът.

Утре ще има подробен доклад за щетите. "В момента е по-важно да овладеем ситуацията, за да няма пострадали хора. В момента няма пострадали хора. Водата спада, макар че не толкова бързо. Дано да няма нови валежи през нощта, защото това би затруднило допълнително обстановката. Екипите на пожарната са там, кметът на селото също, аз, заместниците, така че нещата са под контрол", каза кметът на Община Карлово.

Последвайте канала на

Весела Найденова
5925 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
terter

2013.07.30 | 22:29

5
И до карлово има язовир сопот
E kak?

2013.07.30 | 22:28

3
Е как ги е наводнил язовир Сопот като той е от другата страна на Стара планина!?!?!?
shatterer

2013.07.30 | 22:29

4
Моля!?! Kарта на местноста погледна ли.... или само си пишеш ей така....... да минава времето????

2012.05.09 | 05:07

2
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ ПОСЕТЕТЕ ТОЗИ САИТ http://adf.ly/7oMZT
Аноним

2012.05.08 | 23:14

1
Мн пъти съм минавал покрай Дъбене и такава картинка за пръв виждам... колко пъти дори и в дъжд съм карал колело до Дъбене и чак ся я виждам тая картинка... ужас... във Карлово няма как да се наводним щото сме по-нагоре и просто цялата вода се стича на долу, а пък относно язовира тука м\у Карлово и Сопот... то и то един язовир нямам думи :X ама пак и от него няма как да ни залее щото хем че коритото му е високо хем че сме на долу

Добави коментар

Водещи новини