БСП: ГЕРБ приема противоконституционни закони

  • 04 май 2012 18:05

  • 1583
  • 3
БСП: ГЕРБ приема противоконституционни закони
©

В над 60 закона, внесени от управляващото мнозинство или от правителството, се правят опити или се прокарват промени в защита на корпоративни интереси и съдържат предпоставки за корупционни практики, отчитат от ПГ на Коалиция за България. Като пример се посочват промените в закона за автомобилните превози, за горите, за лова, за обществените поръчки.

Една от характеристиките на този парламент е т.нар. "сиво законодателство" и левицата води статистика по въпроса, каза заместник председателят на ПГ на левицата Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той представи пред Националния съвет на БСП отчет за дейността на групата за последните три години, предаде БТА.

За периода левицата е внесла 64 законопроекта - 57 самостоятелно и 7 съвместно с други депутати. От тях един законопроект е приет, девет са обединени и одобрени частично и 35 са отхвърлени, каза Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Той уточни, че приетият законопроект са внесените от левицата промени в Закона за ветераните от войните. За три години в опозиция левицата е инициирала четири вота на недоверие. Левицата е внесла 27 иска до Конституционния съд - седем са уважени, 14 са уважени частично, а шест са в процес на разискване, посочи Найденов. 117 текста са обявени за противоконституционни - по текст на депутат от ГЕРБ, коментира Любен Корнезов. По думите му мнозинството приема противоконституционно законодателство.

Отчетите на ПГ на Коалиция за България, на НС на БСП и на евродепутатите социалисти бяха приети на днешния пленум. Според отчета за дейността на НС на БСП между 47-мия и 48-мия Конгрес на партията, партията отчита огромна загуба на парламентарните избори и отстъпление на изборите за евродепутати през 2009 г. От гледна точка на поставените политически цели, БСП отчита загуба и на изборите за президент и по брой кметове на областни центрове и по брой общински съветници, се посочва в отчета. Резултатите на предишните президентски и местни избори все пак се определят като добро постижение за партията.

БСП излезе от реалната през 2009 г. изолация в политическия живот. Не се състоя сценарият "Всички срещу БСП", който бе факт в началото на 41-то Народно събрание и на предишни частични избори, се казва още в отчета. На днешния пленум беше одобрен и проект на призив "Изборите по волята на гражданите", както и проект на ръководство и ръководни органи на конгреса. Според документа, в ръководството на конгреса е предложен Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на като делегат от район Възраждане в София и Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в като делегат от Ковачевци.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1583 3

Коментари 3

Добави коментар
Джорето

2012.05.07 | 20:43

3
"БСП излезе от реалната през 2009 г. изолация в политическия живот. Не се състоя сценарият "Всички срещу БСП"....Вие компютри нямате ли?Я пуснете някой поне да сте наясно...

2012.05.07 | 20:42

2
Искам да се изакам в/у наглите тикви на БСП боклуците !!!!!

2012.05.07 | 20:42

1
a az iskam boko da ti se izaka v ustata,pedal dolen.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини