Саркози е заплашен от съдебно преследване

  • 27 април 2012 08:42

  • 844
  • 1
Саркози е заплашен от съдебно преследване
©

Ако не спечели втория тур на изборите на 6 май, сегашният президент на Франция ще загуби имунитета си и е застрашен от серия съдебни дела.

Саркози е подозиран в съучастие за раздаване на незаконни комисинионни при продажба на френски оръжия за Пакистан. Това е станало между 1994 и 1995 година, когато е бил финансов министър. Има и подозрения, че е получавал незаконни дарения за президентската си кампания преди 5 години.

Шансовете на Саркози да спечели може да намалеят, след като лидерката на Националния фронт Марин льо Пен, която остана трета на първия тур, го обвини в популистко привличане на нейните гласоподаватели. Смята се, че основният резерв на сегашния държавен глава за втория тур са именно привържениците на крайната десница, пише бтв.бг.

Междувременно опонентът на Саркози - Франсоа Оланд, заложи на националистични послания. Той изказа намерение да балансира отношенията на страната с Германия. Социалистът заяви, че Германия не трябва еднолично да приема решения за всички останали европейски страни. Според проучванията, Оланд ще бъде фаворит на втория тур от президентските избори с 8-10% преднина пред Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в.

Последвайте канала на

844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АЛОООООО ДЪРЖАВНИЦИТЕ

2012.04.27 | 17:51

1
Дано приемете този закон и дано на някой му стиска да го изпълнява - иначе ще си остане поредната плява !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини