Симеон Дянков ще преселва агенции и министерства в провинцията

  • 25 април 2012 20:45

  • 3211
  • 20
Симеон Дянков ще преселва агенции и министерства в провинцията
©

До месеци стартира "велико чиновническо преселение", съобщава "24 часа". 7 агенции напускат София и отиват в друг град. Ако промяната преработи към провинцията ще отпътуват и цели министерства. Това е част от стратегията за административна реформа, подготвяна от вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Плановете засега били зам.-министърът по туризма да се премести в Пловдив. Данъчните заминавали за Велико Търново, митниците - за Русе. Нов дом, но във Варна ще има агенцията по рибарство, а тази по виното отивала в Плевен. Агенцията по морска администрация тръгва към Бургас, а пристанищната ще е в Русе.

Планирало се тази неделя в Пловдив лично премиерът Бойко Борисов да обяви кой ще сменя дома си. "Работим, има различни идеи", лаконичен бе министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Вицепремиерът изтъквал 3 аргумента: създавали се работни места в държавна администрация извън столицата, облекчавал сетрафикът и се намалявали пътуванията на бизнеса до съответните агенции.

Министерствата засега оставали в София, но можели да си сменят седалищата. Пак се обсъждал и вариант столичното кметство да се нанесе в сградата на Министерството на земеделието и храните.

Идеята да се децентрализира властта и чиновници първоначално да се "изведат" от София не е нова. Министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи я обяви публично през 2009 година
в началото на мандата. Хора от кухнята на финансите споделят пред "24 часа", че в момента се правел пълен опис на всички държавни министерства, ведомства и агенции.
В досието им се отбелязвало дали сградата, в която са в момента, е държавна, общинска или друга собственост, колко гаражи има, колко складове и специални помещения за съхранение на архиви.

Описвали се и предметът на дейност на министерството или ведомството, точките по картата, където са концентрирани най-много потребители на неговите услуги, както и състоянието на пътища и редовен превоз от и до всеки областен град.
Експертите щели да обобщят анализа и да дадат по няколко предложения за всяко министерство. Към всяко от предлаганите решения щели да се подготвят и бюджетни разчети.
В стратегията за административна реформа Дянков планирал и ротация на чиновници от едно министерство в друго на всеки 3-4 години като мярка срещу корупцията.

Последвайте канала на

Novini.bg
3211 20

Коментари 20

Добави коментар

2012.06.22 | 19:33

19
РАЗВИВАМЕ РЕГИОНИ, КАТО ПРАЩАМЕ ТАМ МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ. ВСЕ ЕДНО В ЩАТИТЕ ДА СИ ПРАТЯТ МИНИСТЕРСТВАТА ПО СРЕДНИЯ ЗАПАД ЗА ДА МОЖЕ ТАМ ВМЕСТО ФЕРМЕРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДА СЕ ВЪДЯТ ЧИНОВНИЦИ. А НА СМЕШНИКА НЕДЕЛЧО ЕСЕВ МОГА ДА КАЖА, ЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО НЕГО "ИКОНОМИСТИ" БЪЛГАРИЯ ДНЕС Е НА ТОЯ ХАЛ. ПО-ДОБРЕ ДА ПАСЕ КОЗИ, ВМЕСТО ДА ГОВОРИ СМЕШКИ. А КОЙТО Е НАПИСАЛ, ЧЕ ПЛОВДИВ НЕ Е ТУРИСТИЧЕСКИ ГРАД - ГЛУПОСТ Е НАПИСАЛ. МАКАР ЧЕ КАТО СОФИЯНЕЦ АЗ НЕ РАЗБИРАМ ОМРАЗАТА НА ПЛОВДИВЧАНИ КЪМ МОЯ ГРАД. СМЯТАМ ЧЕ ТЯ СЕ ДЪЛЖИ НА ОБИКНОВЕНА ЗАВИСТ.
Неделчо Есев

2012.06.22 | 19:42

20
Голям кеф е да си анонимен простак, нали? Не, че ми трябва да знам кой си... Явно си личи, че не си струва, понеже името ти нищо никога няма да значи. Не знам дали схващаш, но излеждал смешно. ПП: Нека те светна, че пловдивчани не мразят София. Ние не понасяме кухите шопи и пишман софиянците(какъвто явно си и ти), понеже сте ограничени, тесногръди простаци, които скапват цялата страна, не само София и създават лошо име на истинските софиянци, които между другото са страхотни хора, но са прекалено малко на брой.
dedenze

2012.04.29 | 00:09

2
Едно отлично решение, явно силата на Дянков не е в икономиката а в администрацията за 130 години никой не можа да обясни защо всичко трябва да е в София !?

2012.05.04 | 21:52

18
Въпросът не е защо всичко трябва да е в София. Въпросът е, защо другите градове и хората в тях не искат да се равиват и идват да живеят в София, като в същото време псуват София. Тези хора приличат на прасето, което си сере в копанята. Те вместо да работят за развитието на родните си градове, тичат към столицата, а после софиянци им са виновни. Софиянци няма да дойдат да ви оправят бакиите. А може би трябва да дойдем все пак, щото явно сте некадърни или имате някакъв проблем.
васкоу

2012.05.04 | 01:21

17
Толкоз добър човек,чак му се е появил ореол на главата ...нямам думи :D :D :D: D :D
Chandra Orbital Telescope

2012.04.30 | 03:16

16
НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ!!! Кирливите, смотани и некадърни гербави рапони след като осраха всичко до което се докоснаха, сега в отчаянието им, отново се опитват да хвърлят прах в очите на хората - видите ли - МНОГО РАБОТИМ,, ИМАМЕ И МНОГО ИДЕИ!?!! Само дето мизерията и беднотията крачат с гигантски крачки из Родината ми! Кретени, гербави, като сме в пермаментна икономическа криза и рецесия с които обяснявате защо няма пари за заплати, пенсии и за нищо друго социално за Българите, ЗАЩО СЕ КАНИТЕ ДА ТРОШИТЕ ГРЕШНИ ПАРИ ЗА НОВИ ОФИСИ, БЮРА И компютри за бюрократите? На тези чиновници ще трябва да се осигуряват и жилища! С какви пари? Вие въобще мислите ли с главите си преди да направите нещо или лайната ви сътворяват вместо вас тази отвратителна политическа чалга??? Още не ми харесва, че някакси "без да искат, нарочно" гербарастите отново се опитват да разколебават и разделят Българите - този път по линията "столица-провинция"! За три години гербава, рапонска власт, трябва и най-големия идиот-фен на ГРОБ вече да му е станало ясно, че боко Рапонската тиква, цвцв със седемтях апартаментченца и особено смион д.- финансовия социопат НЕ МИСЛЯТ ДОБРОТО НА НАРОДА??? Докога ще спят с отворени оченца!
Kristiqn

2012.04.30 | 03:15

15
От ден на ден държавата се затрива и тези малоумници на цяло ще затрият българия,партии като СДС, НАЦ.ДВИЖЕНИЕ С 2-РИ,Коалиция БСП,ДПС,НАЦ.ДВИЖЕНИЕ С 2-ри и така от някои хора обичаната партия ГЕРБ,скъпи българи след 2-3 год няма да има българия ще бъдем Циганария, на следващите парламентарни избори хубаво си помислете за кого да гласувате остава ни само един последен шанс,кой е той ами той е и последният както казах НФСБ това е последната надежда!!!!!
pravda

2012.04.29 | 02:42

14
Целият министерски съвет начало с ББ и ЦЦ да се преселят по затворите в България. Там им е мястото на тези предатели. Те на едно място не работят а като ги приселиш по другите градове ли ще работят. Ама наистина вече се убедих че в това правителство са шизофреници и клиенти на различни психиатрии в страната и чужбина. Отден на ден все по-големи щуротии вършат. Само китайски съд ги оправя.
дон пепе

2012.04.29 | 02:41

13
Милото ни правителство,бъка от глупави идеи,за всеки изминал ден раждат по някои бисер.Хайде на цирка народе.
умри гад

2012.04.29 | 00:12

12
Да се пресели той по бързо при всевишния
axaxax

2012.04.29 | 00:12

11
Тоя вече ме гнус да го гледам дори,ако го хвана с двете си ръце ще го удуша,никога не съм мразил човек толкова много,защото има закакво да бъде линчуван от цяла България,простака прост мрасена невестулка.Закри над 250 000 фирми само за години,да дойде да види по малките градове как се затварят магазини,продават се коли на безценица и няма кой да ги купи,защото никой няма пари.Е до нас се продава апартамент 177 кв за 42 000 лева от съдя изпълнител,и никой не се я вил на търга,представяте ли си закаква мизерия става на въпрос.Нямам думи вече,горко му на следващите който дойдат на влас от къде ще пълнят бюджет ,като вече не селата са безлюдни ами и малките градове и те вече се обезлюдиха,а какво следва от това след 2 години и Софиянци ще духат супата,ама сега се радват на МЕТРО,ахахахахахаа
DQNKOV E MALOUMEN

2012.04.29 | 00:12

10
TOZI E ABSOLIUTEN IDIOT VSI4KI DURJAVI PREZ KOITO E MINA PREDI BULGARIA GI E DOKARLA DO PROSE6KA TOQGA I E UNI6TOJIL DVIJE6TI NAUKATA ZVENA I IK. OTRASLI !! TOZI 4OVEK E OPASEN !!

Добави коментар

Водещи новини