Франсоа Оланд отказа диспут с Никола Саркози

  • 24 април 2012 15:24

  • 667
  • 0
Франсоа Оланд отказа диспут с Никола  Саркози
©

Социалистът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 - фаворит за предстоящия на 6 май балотаж на президентските избори във Франция, отказа днес диспут със своя съперник - президента консерватор Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в, предложен от четири радиостанции, предаде АФП.


Вече има една среща, пожелана от французите, която е големият дебат между двата тура. Предвиден е дебат по телевизията на 2 май. Медиите, включително радиостанциите, могат да я организират съвсем спокойно заедно, това е тяхна отговорност", се аргументира Оланд, който според проучванията на общественото мнение ще победи Саркози. Социалистът вече отказа предложението на настоящия президент за три телевизионни диспута до 6 май, като припомни, че традицията предвижда само един между двата тура. Освен дебата на 2 май, Оланд и Саркози ще имат и задочен дуел в четвъртък по телевизия Франс 2. Президентът обаче обвини своя опонент, че бяга от дискусия. Саркози все още не е коментирал предложението на четирите радиостанции. Иначе и двамата кандидати се впуснаха в открит двубой за гласовете на 6,4-те милиона французи, гласували на първия тур за крайнодясната кандидатка Марина льо Пен, отбелязва АФП. Макар стратегията на Оланд и Саркози да се различава, всеки от тях се стреми да привлече максимално много от тези младежи, работници, хора без образование, жители на провинциалните райони и бедни, които гласуваха масово на първия тур за Льо Пен. Докато много от избирателите на крайната десница традиционно са с по-близки възгледи до консервативния президент, неговият опонент социалист се опитва да привлече онези разочаровани леви избиратели, "потърсили убежище" в Националния фронт, а не десните екстремисти.
Саркози заяви днес, че не вижда нищо лошо в това, че много хора са гласували на първия тур в неделя за представителката на крайната десница. "Марина льо Пен има правото да се кандидатира, следователно е съвместима с Републиката", коментира той.
 

Последвайте канала на

БТА
667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини