Загадъчно чудовище си похапва слонове на закуска

  • 24 април 2012 06:32

  • 7567
  • 5
Загадъчно чудовище си похапва слонове на закуска
©

Чудовището, което уж обитава езерото Лох Нес, може да потъне в забрава и да се превърне в нищо повече от легенда, защото ще бъде засенчено от друга неведома твар – нещо, което африканските ловци наричат Мокеле-мбембе.

Те твърдят, че в джунглите неведнъж са виждали животно, което било близо до представата ни за динозаврите. При това не става дума за един екземпляр, а за цяла популация.

Мокеле-мбембе има продълговато туловище със сиво-кафяв цвят и дълга гъвкава шия, височината му е около 11 метра. Обитава джунглите, недалеч от пещерите на бреговете на река Конго. Ако се съди по костите, намерени в района, и по други свидетелства, приличащите на динозаври същества се хранят със слонове, крокодили и хипопотами, съобщава "Монитор", цитирайки FOX News.

Американски изследователи са готови да заминат на експедиция в африканската джунгла, за да проверят легендите за Мокеле-мбембе, които се разказват от местните жители. Експедицията, посветена на търсенето на следи от роднините на динозаврите, ще стартира през юли т. г.

Един от организаторите на експедицията Стивън Маккула подчертава, че целта на пътуването в затънтените джунгли на Африка ще бъде документирането на съществуването на неизвестни на науката представители на флората и фауната. По време на първата ни експедиция е възможно да не срещнем Мокеле-мбембе, но смятаме, че имаме всички шансове да открием убедителни доказателства за това, че подобно същество обитава в този регион, казва Маккула. Сега преценяваме какво оборудване ще ни е необходимо, за да можем да уловим толкова едро животно. Ще се опитаме да използваме пушка, стреляща с приспивателно, но засега не сме единни дали използването на подобно средство е целесъобразно, имайки предвид размерите на чудовището – вероятният му транспорт ще бъде доста затруднен, допълва още Маккула. Американските ентусиасти се надяват да намерят не само динозаври, но гигантски паяци с размерите на куче, както и огромна риба, която яде хора. Въпреки че научната общност се отнася крайно скептично към експедицията, в миналото е имало случаи, в които зад легендите е открита поне малка доза истина.

Засега единственото противоречие с вече известните факти за Мокеле-мбембе е това, че според документирани легенди, които се разказват за него в Африка, животното е тревоядно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7567 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мокелето

2014.06.25 | 23:21

5
Абе моля Ви монитор, тази шия я имам да си хапвам журналисти не крокодили...
чнко

2014.06.25 | 23:21

4
ако яде кучета го взимаме в БГ за месец -два!!!
Evil

2014.06.25 | 23:21

2
Не, яде озлобени паразити като теб! Ако дойде и изяде злобарите в България ще се разрешат много проблеми като; постоянното мрънкане и оплакване без да се предприема нищо, убийствата на пътя, престъпността, неграмотността и уличните кучета ще изчезнат. 90% от тези, който най много се оплакват от тях всъщност изхвърлят домашни животни на улицата, как един от вас не откри топлата вода, че не щъркела донася уличните кучета, а човека ?
google

2014.06.25 | 23:21

3
Доста тъпа новина в стил Изгубения свят.
ghawehaehea

2014.06.14 | 17:16

1
тъпа е майка ти, новината е крайно интересна, за разлика от теб! ;) и майка ти!

Добави коментар

Водещи новини