Станишев: АСТА е мъртва (видео)

  • 12 април 2012 18:02

  • 3567
  • 13
Станишев: АСТА е мъртва (видео)
©

"ACTA e мъртва". Това каза лидерът на БСП и председател на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в интервю за Novini.bg.

Той е обнадежден, че търговското споразумение няма да мине в Европарламента и е оптимист за решението на Европейския съд. По думите му Еврокомисията има вина и участие в задкулисните разговори за АСТА, а българският парламент вече е прие промени в Закона за хазарта, според които се допуска филтриране на сайтове.

Станишев разказа за днешния си разговор, организиран от групата на социалистите с представители на гражданското общество и неправителствени организации, синдикати, блогъри и активисти за свободата в интернет, който се състоя в ЕП в Брюксел. Според председателя на ПЕС е много важно политиците да се вслушват в гласа на хората, които са организирали вече десетки протести срещу АСТА с искането споразумението да не бъде прието, защото така се ограничават свободи.

Партията на ЕНП още с възникването на този въпрос прие една ясна и категорична позиция срещу споразумението АСТА. В него има въпроси, които засягат човешки права и свободи, с които може да се злоупотребява", каза Станишев.

Това, което се случи днес, е точно обратното на общия характер на преговорите. Много групи в ЕП вече се обявяват срещу споразумението. Имаше натиск върху Европарламента, а така въпросът щеше да се забави поне с година, а може би и повече. Целта беше да се протака и да се спечели време", заяви председателят на ПЕС.

Последвайте канала на

3567 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
баце

2012.04.18 | 22:39

13
Станишев: АСТА е мъртва, мой ред е...
Буратино

2012.04.18 | 22:39

12
Малоумник,рейтинг се трупа с действия в полза на България а не с приказки под път и над път.
Пинокио

2012.04.16 | 16:37

3
Буратино, братко мой, правилно казваш! Ама тоз Пиеро може ли нещо друго да прави, освен да приказва?!
Георги

2012.04.16 | 20:05

5
Момчета измествате темата моля ви ...АКТА не е важна тук а дивидентите които станишев иска да придобие с подобни изявления :)
ГАДНИ МРЪСНИ ГРОБАРИ

2012.04.17 | 20:40

11
Как да не е важна АКТА,това че ти си мазен герберски натегач е нещото което не е важно!!!Станишев като председател на ПЕС,има политическите инструменти да премахне АКТА,а не да шикалкави като тия боклуци от Герб!!!
Гогата

2012.04.17 | 20:40

10
От едната страна имаме невежествето и мутрищината,от другата-човешките права и широк гръгозор.Станишев е презедател на ПЕС-нещо напълно невъзможно за който и да е български политик.Тиквата е на много примитивно ниво и е просто една голяма гавра,че ръководи държава.Пълна глупост е да се смята,че Станишев го прави,заради изборите,това е решение,което не касае само нас ами целия ЕС.Такаче Станишев прави добро на всички европейци,всички сме му благодарни
Стоян

2012.04.17 | 20:40

9
При всички случаи, Станишев е политик, ерудиран и с тежест в ЕС, и евродепутатите се вслушват в думите му, за разлика от Бойко Борисов. Кой взима насериозно бивш престъпник, простак при това. Цял свят ни се чуди.

2012.04.17 | 20:40

8
Пожарникар и бивш силов бос ,герб диктатора Борисов срещу президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев.Еволюцията би трябвало да се намеси...след диктатора Борисов да доиде човек като Станишев или Първанов. Никога не съм гласувал за БСП ,сега догодина ще глсувам за тях.
БРАВО НА СТАНИШЕВ!

2012.04.17 | 20:40

7
СТАНИШЕВ НАПАДНА ЕВРОКОМИСИЯТА ЗА АКТА....... Станишев припомни, че Комисията е водила преговорите по АКТА в условия на пълна секретност Лидерът на БСП и Партията на европейските социалисти Сергей Станишев обвини Европейската комисия в бягство от отговорност за АКТА, предаде Стандарт Нюз. В Европейския парламент, където социалистите организираха поредна дискусия за търговското споразумение, Станишев припомни, че Комисията е водила преговорите по АКТА в условия на пълна секретност, а когато са започнали протести в цяла Европа, се е дистанцирала от решението и го е прехвърлила на Европейския съд. "Прехвърля се отговорност и се печели време. Комисията всъщност оттласна от себе си проблема и каза: Нека Европейския съд се занимава. Но демокрацията е винаги въпрос на това да се чуват хората и те да могат да влияят върху решенията. Второто е да се правят избори", заяви Станишев.. Сергей Станишев прогнозира, че документът ще бъде отхвърлен от Европейския парламент и работата по него ще започне отначало.
дон пепе

2012.04.16 | 20:06

6
Я-я тук имало боклук подкрепящ АКТА най - сърдечно ти пожелавам и ти да пукясаш с любимата си АКТА герберче
Някой си

2012.04.16 | 16:38

4
От статията веднага всичко ти са изяснява-"...парламента Е прие..."-приел ли е,не е ли..???
Kurvoooooooooo

2012.04.16 | 16:36

2
Milko Velikov , ti si mrusen oligofren shte ti smachkam mucunata, bokluk mrusen !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини