Папата застава пред съда

  • 09 април 2012 07:43

  • 599
  • 0
Папата застава пред съда
©

Христо Върбанов - Ицо Папата ще застане днес пред съда. Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Цветелин Кънчев, а заедно с него подсъдими в процеса, са Димо Станчев и Папата.

Според обвинението те са изнудвали за 250 хиляди бившия шеф на "Гражданска защита" генерал Никола Николов, като го заплашвали с компромати. Кънчев, Станчев и Върбанов бяха арестувани през 2009 година след сигнал на бившия шеф на "Гражданска защита".

На 26 септември 2011 година делото срещу председателя на Евророма Цветелин Кънчев започна с фалстарт. Адвокатът на Цветелин Кънчев беше служебно ангажиран, а друг от подсъдимите Димо Станчев се оказа по спешност приет в болница. Съдът отложи делото и им даде тридневен срок да донесат документ, с който да извинят отсъствието си.

На 25 октомври 2011 година Софийският градски съд даде ход на делото срещу лидера на „Евророма”. Бившият шеф на Гражданска защита Никола Николов обясни пред съда, че е дал парите, защото е бил притеснен за здравето на семейството си. Съдът допусна и граждански иск срещу подсъдимите по делото на стойност над 320 000 лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
599 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини