Ицо Папата се хвалел: Срещу 50 бона всеки прокурор е мой

  • 09 април 2012 06:12

  • 4614
  • 8
Ицо Папата се хвалел: Срещу 50 бона всеки прокурор е мой
©

Войната между двете най-богати ромски фамилии от Костинброд отново ескалира.

Това доведе до поредните обвинения срещу ромския барон Христо Върбанов, по-известен като Ицо Папата. В момента той е в ареста за 72 часа, след като бе заловен с белязани пари от рекет.

В петък Папата се сдоби с четири обвинения, като първото от тях е за организиране на престъпна група с цел рекет, съобщиха запознати, информира "Стандарт". Върбанов е обвинен и за това, че е изнудвал бащата на човек, заговорничил за собственото му убийство. Той обещал да му осигури свобода срещу 50 бона. Става дума за Любомир Илиев-Любо Къдравия, който от януари т.г. е обвиняем по делото "Килърите 3". Тогава той и братята Георги и Васил Горанови бяха обвинени, че са подготвяли убийствата на Ицо Папата, Цветелин Кънчев-Дон Цеци и прокурора от ВКП Олег Янев. В момента Къдравия е на свобода, след като бе пуснат на 9 март. Папата се договарял с бащата на Любо, че ако му даде 50 000 лева, ще намери подходящите свидетели, чрез които синът му да излезе чист от "Килърите 3", пише "Стандарт".


Любо от своя страна пък е родственик на кардараша Станчо Владов, сочен за поръчител на убийството на ромския богаташ Тани Танев от Долни Дъбник, застрелян със 7 куршума на 12 февруари 2008 г. Делото срещу Владов и още трима именити мъже от Костинброд е известно като "Килърите 2".

Папата обещал намесата си и в този процес. Той изнудвал Владов също с 50 бона, като срещу това обещавал да накара свидетелите по делото да оттеглят показанията си срещу него. Срещу исканата сума той поел ангажимент да упражни влияние върху плевенската прокурорка Искра Ганева, която наблюдавала делото за убийството на Танев. Точно заради опита си да лобира пред Ганева Папата се сдобил с третото обвинение. Върбанов е изнудвал и съпругата на Владов, гласи четвъртата точка в списъка на прокуратурата.

Арестите в петък станаха, след като жената на Владов влязла в дома на Ицо Папата с първата вноска от 15 хиляди лева. Парите били белязани. Веднага след това в къщата нахлули маскираните ченгета.

"Все още не съм чул доказателствата по делото и не мога да коментирам", заяви за "Стандарт" адвокатът на Папата - Емил Милев. Той се надява да се запознае с материалите във вторник, когато изтича мярката "задържане под стража" на Папата. Тя ще се гледа в специализирания съд. 35-годишната дъщеря на Папата също е получила обвинение за участие в организирана престъпна група, ръководена от баща й. Тя обаче била пусната от ареста срещу 5 бона гаранция. Като обвиняем е привлечен и третият участник в групата, който според запознати е племенник на ромския барон.

Вчера в ГДБОП е бил задържан за 24 часа и Борис Маринов, който е бил шофьор на Върбанов. Той бил обявен за издирване, но вчера се е предал в ГДБОП. Според запознати все още не му е повдигнато обвинение. Маринов е първи братовчед на Любо Къдравия, твърдят запознати с ромските фамилни връзки. Точно затова обаче те не вярват много-много той да е участвал в престъпна група, която е рекетирала роднината му.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4614 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
007

2014.02.07 | 18:09

8
Това е начина. ЦИГАНИТЕ - за всяка кражба, за всяка лъжа, изнудване, изнасилване - на топло и за дълго.
Генерал

2014.02.07 | 18:06

7
какъв е тоя ицо папа лие кака лие да го еба в устата мръсна и мангала гнусен да лежи до живот и да го духххххха на всички пандизчии!!!!!!

2014.02.07 | 18:04

6
Абе да лежи ама защо да го храним до живот. Смъртното наказание трябва да се върне. Създаване на група с цел рекет, рекетиране на много обекти, подкупи в особенно голям размер, няколко убийства.........ами те само тия му стигат.
sss

2014.02.07 | 17:58

5
nema romi ima cigani
з

2014.02.07 | 17:58

4
Абе тоа папата ли е ,попа ли,ицо мангала ли е -още ли вършее бе,я мислех че отдавна е у пандизо
каспар

2014.02.07 | 17:58

3
СПРЕТЕ ДА ВИКАТЕ НА ЦИГАНИТЕ ,РОМИ БРЕ ПОДЛОГИ ТАКИВА !!!!!!!!!!!!!!!!

2012.04.10 | 09:21

1
Прав си каспар тая сган у нас са си цисти ЦИГАНИ РОМИТЕ са цивилизованата ЕВРОПА !!!!
313213

2014.02.07 | 17:55

2
Автор: Десислава Станева Ti glupawa li si ma dewoiko ****** . Ima razlika mejdu ciganin i rom, ednoto e edno takowa cherno neopredeleno koeto rowi po kofite i gleda kak da te precaka, a drugoto e napitka. Ela tuka w moq grad otidi w tqhnata mahala w nqkoe zawedenie i kaji iskam 1 rom da widish kakwo shte ti se sluchi. Tiq ciganq shte si pomislqt che iskash da wdignesh krakata i nqma da osetish koga sa te wkarala w toaletnata i te porqt otdolu.Opichai si akyla ne ostawqi wsichko za nakraq da ne si me spomnqsh posle.

Добави коментар

Водещи новини