Мартин Димитров: ГЕРБ се възмущава от Доган, а прави същото (видео)

  • 03 април 2012 12:34

  • 1289
  • 0
Мартин Димитров: ГЕРБ се възмущава от Доган, а прави същото (видео)
©

ГЕРБ отвориха вратите за тежка корупция в управлението на горите чрез новия закон. Промените между първо и второ четене значително влошиха нещата.

Това каза на пресконференция на СДС лидерът на партията Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

По думите му, с новия закон за горите се дава възможност за застрояване на писти извън правилата "Ще се строи, където им скимне буквално. Ще могат да се изсичат гори до 2 хектара извън държавния план. Министърът на земеделието е централната фигура в тази политика и той ще дава разрешения на когото реши. Това ще доведе до създаване на приятелски кръг около правителството, на когото ще се отпускат тези разрешения за застрояване. Ще има тежки корупционни скандали, ако мнозинството приема закона, а виждаме, че нещата отиват натам. Текстовете дават на земеделския министър огромни нови права, които ще доведат до серия от скандали", заяви Димитров. Според него, никой после не бива да се учудва, ако в следващия доклад на ЕК отново има упреци към борбата на България с корупцията.

"Сегашните управляващи не може да се възмущават от Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, а да правят същото, ако не е и по-лошо", заяви лидерът на СДС. Той посочи, че му прави впечатление, че има някакви протести срещу закона за горите, но истински обществен дебат до момента няма.

Според Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на държавата трябва да поеме разходите за свързване на касовите апарати с НАП. "Трябва да има засилен контрол, но остава неразбираемо защо сергията и малкото магазинче ще трябва да плащат такива средства в кризата. Защо плащането трябва да става през мобилните оператори, става въпрос за суми около 36 млн. лв годишно? Очакваме отговори от премиера по въпроса", категоричен бе лидерът на СДС.

Той каза, че десницата няма да подкрепи БСП при евентуален вот на недоверие с мотив отказа на България от проекта АЕЦ "Белене".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини