6 млн. лв. откупи на "Наглите" липсват

  • 03 април 2012 10:41

  • 1309
  • 2
6 млн. лв. откупи на "Наглите" липсват
© Булфото

Съдът се произнесе с осъдителни присъди и прати в затвора половината от групата “Наглите”, но не даде отговор на важен въпрос – къде са парите от откупите, пише в. "Преса".

Бандата на "Наглите" е прибрала над 5,94 млн. лв. от близки и приятели на жертвите от март 2007 г. до октомври 2009 г., става ясно от експертизи по делото. На финала на процеса обаче все още никой не знае къде са парите от откупите, които те са прибрали и разделили помежду си.

До последното заседание по делото банкнотите не бяха предявени като доказателство. Откупите с плащани в евро и левове. Някои от подсъдимите твърдяха, че парите са похарчени по кръчми, магазини и пътувания. Други обясняваха, че ги закопали, но не помнели къде точно. Можем само да гадаем къде са крупните суми. Факт е, че парите от откупите не са намерени и в този процес жертвите на групата не могат да претендират за тях.

За това допринесе и прокуратурата, която не повдигна обвинение за изнудване. Така пострадалите ще трябва да заведат отделни граждански дела, в които да си търсят парите. Впрочем това вече направи бившият изпълнителен директор на “Литекс” Ангел Бончев, който се изправи в съда срещу фондация “Утре за всеки”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1309 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
недоволен

2013.05.11 | 15:20

2
Хайде да видим дали някой ще познае къде са парите от откупите?Къде ли може да са?

2012.04.03 | 14:11

1
Я проверете тези с по няколкото апартамента...

Добави коментар

Водещи новини