Овчаров категоричен: Няма да усетим поевтиняването на природния газ

  • 01 април 2012 14:35

  • 988
  • 2
Овчаров категоричен: Няма да усетим поевтиняването на природния газ
©

Отстъпката в цената на природния газ, договорена в петък в Москва, няма да облекчи гражданите и индустрията, защото е "предварително консумирана".

Правенето на социална политика с цени на ресурси е нещо изключително опасно, защото бумерангът се връща. Това каза депутатът от БСП Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Тотална загуба за България се случи заради позицията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това, което аз съм направил за "Белене" е да подпишем един договор на възможно най-ниската цена. Моите усилия са били изключително целенасочени. Три години правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г правеше усилия в обратната посока в спирането на този проект и харчеше пари по реализацията на проекта. Това е изцяло провал за България и отговорността е за правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на никой друг. Какъв може да е отговорът за една държава, която си позволява с лека ръка да изхарчи 2 млрд. за 3-4 години по един проект и сега да кажем, че е виновен някой от предишното правителство. 2 млрд. не са ли достатъчна степен на необратимост", каза Овчаров.

Той заяви, че няма как да бъдат виновни за това, че са се опитали да реализират един проект. Овчаров определени като измислица и това, че са работили без конкурси: "Конкурсът беше обявен още през 2004 г. от НДСВ и на ДПС. В този конкурс участваха двама кандидати – единият кандидат беше с участието на американска компания. Не съм чул никой да възразява за начина, по който е проведен конкурсът допреди няколко дни, когато премиерът откри, че конкурсът е некоректен. А те какъв конкурс обявиха за 7-ми реактор в АЕЦ "Козлодуй", че нещо не си спомням".

На въпрос дали завижда на Борисов, че е успял да се споразумее с руската страна и да се възползва от руската отстъпчивост, Овчаров заяви: "Проектът "Белене" не е руски проект, а е български проект. Русия взе това, което можеше да вземе от този проект. Русия получи комплект тежко оборудване преди 3-4 години на ниска цена. Сега ние си купуваме от Русия същия комплект на многократно по-висока цена. Русия нейната печалба си я направи. Загубата отново е само на България. Русия настояваше за този проект, защото това беше първият руски реактор от новото поколение, който щеше да се реализира на европейска територия."

Депутатът от БСП заяви, че при цената на природния газ няма новина. Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко като си отиваше още, съобщи за това намаление на цената на газа, въпросът е защо с 11, а не с 15% и защо от 1 април, а не от Нова година, както се случи в други държави, попита още Овчаров.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
988 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.04.01 | 22:16

2
Правилната фраза на Р. Овч. е : " ... Няма да усетим поевтиняването на природния газ. Аз лично ( заедно със съветските другари ,разбира се ) ще се погрижа за това !"

2012.04.01 | 20:51

1
Да пукнеш! Боклук!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини