БСП към ГЕРБ: Некадърници!

  • 30 март 2012 12:16

  • 5970
  • 34
БСП към ГЕРБ: Некадърници!
©

Парламентарната група на Коалиция за България настоява спешно да бъде публикуван докладът на консултанта по проекта АЕЦ „Белене”.

Коалиция за България започва и консултации за вот на недоверие.

"Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и ГЕРБ загробиха АЕЦ „Белене”. Отказът е фатален за България и цената ще платят българските потребители",  заяви депутатът от Коалиция за България Петър Димитров.

„България ще бъде изправена пред непосилни цени. Това е директно предателство спрямо националните интереси. Демонстрирахте пред Европа и света, че страната е неспособна да реализира втори ядрен проект за 30 години. Не българите, вие сте неспособни”, обърна се Димитров към управляващите.

"След няколко години България ще се превърне във вносител на енергия и цените ще надминат тези в съседните страни. Решението ви е икономическа глупост", каза Димитров.

"България се ангажира да плати още много пари. Загубите от пропуснати ползи се измерват с милиарди. Приходите от един реактор годишно са 800 млн. лв.", подчерта той.

„Изграждането на газова централа в Белене е нелепо.  Теорията с преместването на реактора в "Козлодуй" е нелепа, защото само получаването на разрешение, ще отнеме няколко години. Кой и как ще гарантира качеството на реактора, който ще влезе в сила след 15 години? Решението ви е катастрофа и ще легне като отгворност и върху председателя на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Не можем да отминем с мълчание и нескритата радост на депутатите от Синята коалиция – на какво се радвате – на реалната заплаха България от износител да стане вносител на електроенергия? След 15 години този реактор ще бъде ли по-млад и по-надежден”, попита Петър Димитров.

„Въпросът за отговорността на премиера не може да бъде избегнат. Той отново извежда на преден план въпроса за вот на недоверие към правителството. Започваме консултации с опозиционните партии и независимите депутати”, посочи Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5970 34

Коментари 34

Добави коментар
НОВОТО - РОБСТВО

2012.03.31 | 20:27

34
Бат Бойко тоя път омаза пейзажа даже и много яко замириса след има няма 5 години ще сме вече ама напълно енергийно ЗАвисими, а до тогава в Турция ще бъдат построени още 3 АЕЦ-а С РУСКИ РЕАКТОРИ .. 1 -я от който трябваше да бъде нашия АЕЦ Белене... и да ни осугури енергийна НЕЗАВИСИМОСТ. Ако беше толкова неизгодно Турците нямаше да ги строят и ето ви сега НОВО РОБСТВО ТЪПАЦИ към 500 години прибавете още минимум 50. Или се надупваме на Турците или се надупваме на Румънците или на Французите ебахти кефа ... Щели сме да плащаме заем а сега не плащаме ли а ? БЕЗ Енергийна независимост нашите предприятия и произведените от тях стоки са неконкурентно способни на какъвто и да било пазар а това е равносилно на фалити. ПО - добре да плащаме заем с лихва Х и да използваме енергийните мощности за производство на стоки и услуги от който да имаме приход на свежи парични средства в закъсалата ни икономика 2Х. Има производство респективно има работа за хората >> има развитие, растеж, сигурност переспектива и стимул за младите Българи за нормален начин на живот със социални придобивки като на средно статистически Европеец. Това нещо нашите политици всичко го знаят, но интересите на САЩ надделяват и ще ни натресат при свършен факт някой втора употреба дърт колкото баба ми реактор дето е 3 пъти по скъп, опасен и неефективен от Руския и по тоя начин енергийно ще ни поробят за още 50 години напред... Ай ше му е .. майката яд ме хваща :(
Гербарастки глисти

2012.03.31 | 18:55

33
А борисов кога ще поеме вина за нещо, тая тиква посрана? На външен вид изглеждаш мъжкар, но всъщност си една голяяяяяяяма пу*ка! Праща едно голобрадо момченце при Тиранозавъра Путин? Насрал си се от страх просто, това е истината. И понеже всеки ден ходи да спасява някакви хора, които не получават заплати, защо не иде сега в Белене, да видиш хората, които плачат, че проекта няма да го има, а това ги обрича на още по-голям глад. Надявам се, че има Господ, и той ще ви накаже подобаващо! Теб и цялата гербарска пасмина, които съсипват всичко, което е останало в тая държава!
do facebook pisatelq

2012.03.31 | 18:53

32
Milko Velikov kurvooooooooooo shte te namerq iz Sofiiskite kvartali i shte te eba kato jivotno.

2012.03.31 | 18:53

31
Интересно защо ,господина от снимката ( който има външен вид и манталитет на надзирател в ТВУ) не започна строителството на тази прословута АЕЦ докато беше министър на икономиката ? Та нали всичко беше готово ! Защо БСП пропуснаха тази "златна възможност" да започнат осъществяването на този "най-печеливш" за България проект ? Нали тогава имаше и пари и "вечна дружба със СССР"! Защо го оставиха за следващите ? Изобщо ,както се пее в песента - каквото и да кажат червените - "Лъжа е знай !"
доволен

2012.03.31 | 11:24

25
Колко се радвам,че не гласувах нито веднъж за тия скапаняци от ГРОБ!Добре,че ме учеха да гледам делата и да изчаквам,за да опозная някого.От погледа на вече 3г. управление на мутрите видях едно голямо НИЩО! Думи,обещания,лъжи,а в действителност моята България затъва заради тях.Днес е едно,утре друго,после трето-като им напомнят,че нищо не са направили се започва едно квичене и пищене,едни оправдания с всичко и всички в опит да отклонят вниманието.Вярно и аз си спомням как Бойко защитаваше АЕЦ"Белене" в парламента,а сега пак се извърта.Май наистина американците много са го притиснали и го държат с нещо,за да работи срещу интереса на нас българите(щом има с какво да го държат значи не му е чиста работата!).Аз на такива хора доверие не давам.Циклофреник ли,шизофреник ли-ако има тук прихиатри ,нека те да му поставят по-точната диагноза на Бойко.

2012.03.31 | 13:27

30
Ти май си се родил СЛЯП и ГЛУХ!!! Чудя се с гъзъ си ли гледаш делата на другите, е голям тъпак си човече,не е чудно ,че за БСП и ДПС гласуваш...... говедо просто.
Опаааа

2012.03.31 | 13:26

29
На тези червени говеда им се дръпна фашкията ,май?? ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАТ КОМИСИОННИ а? Чудя се колко ли срок са им дали братушките и после ще ги зачешат с калашниците?? А дано да е по скоро!!!!
...

2012.03.30 | 22:38

14
Дай боже !
кандидат емигрант

2012.03.31 | 11:56

28
защо ни затривате? защо затривате бъдещето на нашите и вашите деца, и бъдещето на България като цяло? заради шепа жълтици ли? няма да ги отнесете с вас в гроба! работете за България, а не за вас!
Георги Иванов

2012.03.31 | 11:55

27
Искаме РЕФЕРЕНДУМ за АЕЦ-Белене. Щом ГЕРБ се отказва от завършването на АЕЦ- Белене - искаме ОСТАВКАТА им и да заминават с американският посланик навън. Защо Турция иска да строи руска атомна централа,а нашите национални предатели отказват???
izumen

2012.03.31 | 11:30

26
На какво се кефят толкова герберастите не мога да разбера!?!Че боко работи срещу самите вас като направи сечено за АЕЦ"Белене" ли? Помните как от трибуната на НС каза,че без АЕЦ"Белене" народа ще плаща най-скъпия ток в Европа,заради соларните и ветрогенераторни системи,защото България е задължена да изкупува електричеството от тях на каквато и цена да го продават!И как яростно защитаваше безалтернативността на атомната енергия като най-евтина!Какво се промени ли?Ами натиска на американците-ето това се промени.БОЙКО въпреки,че си гради имиджа на "мъжкар" се оказа един безгръбначен и мекушав ЕНИЧАР,защото предаде нас българите на турските и американски интереси.Защо не си зададете въпроса:защо Турция не добива шистов газ,а ще строи 100% руска АЕЦ на своя територия на цената на три АЕЦ"Белене"? Да си тъп никак не е гордост!А да си сереш сам в устата,въпреки,че имаш възможността да не го правиш е страх пред американците и предателство срещу родината ми!
Белене

2012.03.31 | 05:30

24
Приятел твойта родина явно не е България , а Русия.Като си така нахъсан да се строи Белене готов ли си да ти замразят пенсията за 50 години и твойте внуци и правнуци да плащат още лихвите по заема който трябва да теглим за Белене ?
ДО КОГА

2012.03.31 | 05:30

23
Мнения много- за и против. Истината е една. С отказа си за АЕЦ-Белене си извоювахме свобода от Русия. Дали ще я запазим е друг въпрос. Знам само, че ако с тези 10 милиарда евро направим завод за производство на фото-волтаици, магнито-генератори и ветро-генератори ще имаме свобода и електроенергия много повече от тази която ще дава един атомен блок. Никой не повдига въпроса, че след като направим АЕЦ Белене ще трябва да купуваме атомно гориво и че след това то трябва да се съхранява някъде и че всичко това ще стрива много повече след като се изгради централата. Ами мониторингите които ще се правят и какви ли не там глоби ще се налагат за нещо си несвършено – дали ще е нужни или не но ние ще трябва да го направим иначе глоба. Та нали се сещате кои имат интерес от изграждането на АЕЦ-Белене . Пак ще са определени групировки в ЕС, Русия и България. Целта е да си осигурят бъдещето на поколенията. При изграждането на електроцентрала на газ пак е същата работа. Ще сме зависими. Но при изграждане на фото-волтаични паркове, магнито- генераторни паркове или ветро-генераторни паркове и при положение, че си имаме заводите- ще сме независими и ел. енергията ще е 1-2 ст. на кв.ч. Имаме си ноухауто защото нашите учени са изобретили първите слънчеви батерии които да произвеждат ток, както и ред други неща. Стига сме се джавкали и обръщали внимание на продажните ни глупави политици и подлогите им журналисти. Време е да заработи разума и да мислим поколения на пред, а не като мангалите ден за ден.

2012.03.31 | 05:30

22
Най-после нещо умно. Прав си и дано проумеят нашите тъпи политици, че икономика се прави с иновации и технологии, а не с чушки и домати и народ като роби. България ще бъде икономически добре тогава когато заговорят технологиите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини