Шефът на БЕХ е уволнен?

  • 24 март 2012 20:49

  • 1692
  • 1
Шефът на БЕХ е уволнен?
©

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Йордан Георгиев е освободен от поста си в петък късно вечерта, съобщиха пред в. “Труд” източници от дружеството.

И поясниха: “Енергийният министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко беше много близък с Георгиев и се очакваше шефът на БЕХ да бъде освободен”. Думите им потвърдиха и депутати от управляващата партия. Потърсени за коментар от пресцентъра на икономическото министерство не потвърдиха, но и не отрекоха информацията. Новият икономически министър Делян Добрев с назначаването си миналата сряда обяви, че предстоят кадрови промени в енергийните дружества, без да уточнява в кои.

Вестникът е потърси вече бившия икономически министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, но той не бе открит за коментар до редакционното приключване на броя. Промяната в управата на дружеството все още не е отразена в Търговския регистър. Йордан Георгиев е с австрийско гражданство и е в ръководството на БЕХ от средата на 2010 г. Той оглави компанията през ноември 2011 г., след като от поста първи изп. директор беше освободена Мая Христова (преди това зам.-министърка на икономиката).

В БЕХ влизат осемте най-големи държавни енергийни дружества, сред които АЕЦ “Козлодуй”, “Булгаргаз” и Националната електрическа компания. Холдингът представя страната ни в проектите “Южен поток” и “Набуко”. Само преди ден се разгоря спор през медиите между премиера Бойко Борисов и ексминистъра Трайков за бъдещите печалби от “Южен поток”. Премиерът отсече към Трайков: “Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости. Говори за неща, които той не е успял да свърши и знае, че те не могат да станат. Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвръщаемост (за газопровода “Южен поток” - б.р.), като се знае, че над 8% е свръхвъзвръщаемост”, каза Борисов. И обяви, че Трайков е поставил “капани” за Добрев.

В интервю за “Медиапул” Трайков призова Борисов за среща, на която да обсъдят “капаните”. “Аз съм открит човек и обичам да говоря за нещата конкретно.

Поисках да се срещнем още когато ми предадоха, че трябва да си подам оставката”, каза той. Витиевато Трайков обаче намекна за “капани” в ущърб на националните интереси. “Смятам, че е по-важно да не влезем в такива, които са заложени пред икономическите интереси на страната”, каза той.

Последвайте канала на

1692 1

Коментари 1

Добави коментар
Bobi

2012.03.25 | 20:48

1
Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012!Eдин прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00. След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук:http://signup.wazzub.info/?lrRef=e5d0f2e7

Добави коментар

Водещи новини