Дянков прати ревизори в Комисията по финансов надзор

  • 23 март 2012 10:32

  • 1426
  • 1
Дянков прати ревизори в Комисията по финансов надзор
©

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е започнала проверка на Комисията за финансов надзор (КФН), съобщи "Капитал Daily". Оттам се позовават на искане от финансовото министерство, до което са постъпили сигнали за дейността на комисията.

Проверката е започнала на 20 март, но ревизорите не са били допуснати до помещенията на КФН, съобщава изданието.

"Считам заповедта за проверката за незаконосъобразна поради противоречието й с редица норми от българското законодателство и правото на ЕС", заяви шефът на КФН Стоян Мавродиев. Имало грубо нарушение на принципа на разделение на властите, заложен в конституцията. Освен това обхватът на инспекцията бил вече предмет на няколко независими одити от Сметната палата.

Конфликтът между Мавродиев и Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи започна от изразена позиция на шефа на КФН, че използването на пари от Сребърния фонд е опасно за фискалната стабилност.

"Хубаво е различни експерти, включително и от ГЕРБ, да коментират. Това помага, особено в тази част, преди ние да почнем реално да правим законовата промяна", каза пък Дянков по повод мнението на Мавродиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Даниела

2012.03.28 | 18:42

1
Отмъстителният Дянков не можа да преглътне критиката към качествата му на финансист от шефа на КФН, по повод безумните му намерения за Сребърния фонд, а и цялостната му политика. Кретен, защо не пратиш ревизори на Булгаргаз???? При налични активи в безсрочни депозити в размер на 72 млн.лева, а ще теглят кредит за 60 млн. от ГЕРБОВАТА КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА!!!!, Сметнете разликата от лихвения процент при депозит спрямо кредит!!! Близо 6 милиона печалба, разпределена между гербоваци, което пък ще рефлектира върху сметките за парно , т.е всеки един абонат ще плати допълнително.Няма край ГЕРБЕРСКОТО безочие. Хайде ГЕРБЕРАЦИ, коментирайте, как цената на газта зависи от други фактори, само и само да адвоктатствате на МУТРАТА и БИЯЧИТЕ МУ(с бухалки разбиват българската икономика) МАЛОУМНИ СЪУЧАСТНИЦИ НА ГРОБ , в ограбването на българите!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини