Изхвърлят цигански фамилии от общински жилища

  • 20 март 2012 09:11

  • 1290
  • 3
Изхвърлят цигански фамилии от общински жилища
© Булфото

Заповеди за принудително изселване издаде община Враца на 17 ромски фамилии, които разрушават жилищата, в които са настанени, съобщава БНТ.

За да не останат без покрив, ромите обещаха за седмица да възстановят постройките, от които цяла зима задигат дървен материал за огрев. Преди ромските семейства да бъдат настанени, тези общински жилища бяха основно ремонтирани. Сега половината от постройките са полуразрушени и има опасност да паднат и да затрупат живеещите тук.

Оказа се, че ромите могат не само да вандалстват, но и да възстановят задигнатото пред заплахата да останат на улицата. Те участват в събарянето на стари сгради, откъдето си набавят необходимите строителни материали.

От общината обещаха техническа помощ за възстановяване на постройките. Но са категорични, че ако до петък щетите не са отстранени, 70-те роми ще бъдат изхвърлени от общинските жилища.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1290 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.03.20 | 21:26

3
трябва да се приеме закон за кастрация две деца и до там така и държавата ще си почине от плащания и българите ще са по-добре
codger

2012.03.20 | 21:26

2
Крайно време е расизмът срещу всички Българи да спре, законите трябва да са еднакви за всички, толерирането на един етнос за сметка на друг поражда недоволството на ощетените, след като циганите крадат и плячкосват, трябва да получат справедливо отношение, държавният расизъм срещу всички, които не са от мацинствени групи е потресаващ, за 20лв. неплатена сметка започват дела за отнемане на имущество...къде живеем, Българи ли ни съчиняват законите !?
людмил

2012.03.20 | 21:26

1
Ето това е интеграцията на мангалите - Нека го видят защитниците от Европа. Даваш му ново ремонтирано жилище - БЕЗПЛАТНО и циглага за 3 месеца го съсипва за благодарност! Циганята не знае какво е закон, ред, учене, чистота, хигиена, плащане на сметки и данъци! Знае само социални, кражби, циглета и съсипване на всичко което е около него!!

Добави коментар

Водещи новини