Цигани изтърбушиха бивши военни поделения

  • 22 януари 2012 09:38

  • 3890
  • 3
Цигани изтърбушиха бивши военни поделения
©

Голяма част от инфраструктурата в района на бившите военни поделения в Средец е разграбена от ромите.

Това каза за Радио "Фокус" Бургас Надежда Палова, председател на Общински съвет - Средец по повод предприетата инициатива на общинските съветници в Средец за предоставяне на териториите на бившите казарми в Средец от държавата на общината.

„Това действие произтича от желанието ни да преустановим огромните поражения, които бяха нанесени върху инфраструктурата на поделенията, и също така това е заложено в предизборната програма на ГЕРБ”, каза още Палова.

Кметът на община Средец вече е входирал докладна записка в Общинския съвет за стартиране на процедурата. „Това обаче е процес, който изисква технологично време за административни действия и според нас общината ще бъде много добър стопанин на тези терени, които ще бъдат използвани в услуга на гражданите. Обсъждаме няколко идеи, които да бъдат реализирани след придобиването на терените от община Средец. Ние сме община със селскостопански профил т.е. земеделието ни е приоритет и мислим да предоставим на потенциални инвеститори, ако имат желание, да открият цехове или предприятия на нашата територия. Това са терени които са свързани с електричество, имат вода, канализация и колкото и да са разграбени все още има сгради. Може би ще направим нещо със социална насоченост, но това е по-следващ етап. Нека първо да стане факт това, че тези терени ще бъдат собственост на община Средец”, добави председателят.

Към момента тези поделения не се ползват за нищо и се разграбват от местните роми. „Може би има някаква охрана. Благодарение на намесата на кмета на общината и ръководството, набези от ромите бяха спрени. Надяваме се, че когато стане наша собственост, вече напълно ще ограничим тези прояви и ще бъдем отговорни стопани”, каза още Палова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3890 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.29 | 21:33

2
Ще ги опазите колкото ги опазиха в Дупница.и дригите градове. Прави са мангалите някой да им е подсигурил работа.Народьт е казал че гладьт е по силен от тока. Сега знам че ще почнете да плюете по мен но преди това си задайте вьпроса кой е виновен за това и как може да се подобри ситуацията още не е кьсно и има варианти.
минаващ

2017.11.29 | 21:33

3
Циганите не желаят да работят и ти много добре го знаеш.
Никола Гешев

2017.11.29 | 21:33

1
Каквато и работа да им подсигуриш мангалите пак ще крадат и безчинстват защото такава им е природата! Примери колкото искаш и в бг и по цял свят.

Добави коментар

Водещи новини