Мирослав Найденов: Няма да правим циркове по магазините

  • 16 март 2012 08:13

  • 1174
  • 2
Мирослав Найденов: Няма да правим циркове по магазините
©

"Оставките на Стефан Константинов е станала факт на 13 март, а вчера тази на Трайчо Трайков. Не знам дали е коректно аз да коментирам. Те имат своите мотиви и трябва те да кажат какви са и защо са подали оставка. По отношение на министърът на здравеопазването това не е изненада". Така министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на коментира пред Нова телевизия оставките на двамата му колеги.

"Аз не съм участвал в това заседание снощи, на което са приети оставките на министрите Трайчо Трайков и Стефан Константинов, защото то е било на Политическото ръководство. Аз съм член на партия ГЕРБ, но не съм в ръководството й", заяви министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той обясни, че оставките не са обсъждани на заседание на правителството.

На въпрос форума в Катар ли е причината оставката на Трайчо Трайков да бъда приета Найденов отговори: "Ние очаквахме много от тази визита. Министър-председателят им си промени програмата, за да се срещне с Бойко Борисов. Това е най-успешната бизнес визита". Според бизнеса обаче мероприятието не е било добре подготвено. "Според мен след срещата и това което има каза емирът, бизнеса остана доволен. Те чуха това за което отидоха", опроверга информацията Найденов.

„В Катар нямаше провал, а имаше много голям пробив. Имаше проблем с едно-единствено мероприятие, който не може да бъде скрит. Не знам откъде дойде той, дали от лоша организация или лошо планиране”, посочи още Найденов. „Не знам кой е организирал форума в 10 ч., но го откри министър Трайков. Министерството на външните работи организира цялата визита”, обясни земеделския министър и подчерта: „Като цяло това, което се случи в Катар, е много добро и това петно с форума хвърли сянка”.

На въпрос кога тръгват по магазините с Бойко Борисов Найденов отговори, че няма да правят циркове. "Има начини да разберем каква е цената. Вече има ефект от това което излезе в медиите и сега има яйца под 30 ст. Сега също има реакция на пазара и за 2 дни има спадане на цената с няколко стотинки. Това ще се върне като бумеранг и към производителите и към търговците, защото ще се намали потреблението. Затова принципа "ден година храни" не е правилен", допълни земеделският министър.

По думите му не могат да бъдат сложени пределни цени. "Конкуренцията би трябвало да ражда по ниски цени. Това е пазарен манталитет. Аз не мисля, че проблемът е в производителите. Надценката при производителите е най-малка. Тя е по малко от всички страни – търговци, доставчици", допълни той.

Според него нормалната цена на яйцата е под 30 ст. Всичко над тази цена е раздуто, смята той.

Последвайте канала на

1174 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.03.16 | 11:11

2
По-добре не ходете по-магазините с ТИКВАТА...гладния народ ще ви линчува!
РЕШЕНИЕ

2012.03.16 | 11:11

1
Национален протест - 17 МАРТ 2012

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини