Погнаха спекулантите - проверка ще нищи великденската ценова брадва

  • 13 март 2012 10:42

  • 4248
  • 16
Погнаха спекулантите - проверка ще нищи великденската ценова брадва
© Булфото

По разпореждане на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се анализира поскъпването на някои продукти във връзка с великденските празници и ще се търсят мерки и решения. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в Министерски съвет.

"Случва се така, че покрай Коледа и покрай Великден някои се опитват, на принципа „ден година храни”, да реализират печалба. Затова премиерът разпореди – до петък моите заместници ще проведат срещи с производителите на свинско и агнешко месо, и на яйца. Когато се върне в петък, разпореди аз, министър Симеон Дянков и министър Трайчо Трайков, да направим анализ на ситуацията на цените на пазара и ако някъде има спекула, да се търси къде е тя", уточни Мирослав Найденов.

Министърът заяви, че не бива производителите да бъдат обвинявани директно и априори. "Много често те произвеждат и предлагат на търговците на нормални цени, но след това по веригата цената до крайния потребител отива до небесата", каза Найденов.
По думите му ако производителите необосновано вдигат цените, използвайки наближаващия празник, ще има корекции по отношение на намеренията на държавата към тях като субсидии.

"Няма как като общество ние да субсидираме определени сектори и тези сектори за благодарност преди двата големи празника да вдигат цените", категоричен беше министърът на земеделието и храните.

Последвайте канала на

4248 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
koi koi koi

2015.04.11 | 00:38

16
Бойко Борисов има откраднати над 4 милярда държавни пари, които е изнесъл по сметките си в Америка и Израел. Дъщеря му си живурка в Америка и кара бентлита с парите на лошият мат'рял. Бащицата тръгнал да регулира цените на сиренето и агнешкото. ВЪРНИ ПАРИТЕ МИЗЕРНИКО.
Радо

2012.03.13 | 16:32

4
Няма какво да нищи и да разиграва театри Боко-Тиквата то е ясно тотален картел ток вода и храни същото и е с застраховките особено при гражданската. За последното вдигане обвиниха Румънците и правителството ги остави да си вдигат колкото искат. А сега Боко-Тиквата ми се прави на спасител нали е вързан с бизнеса и му се снася под масата поне два Оскара ще вземе за театрото!
Намбър 1

2015.04.10 | 23:33

15
И аз мисля, че това е само прах в очите на хората да видят че уж нещо правят, но както досега нищо няма да се промени, всичко в тая държава се държи от големите компании а те помежду си се разбират за да са доволни всички. Смешници и какво направихте с яйцата като много сте ги погнали, като гледам няма промяна а скоро се очаква и нов скок на олиото, където отдавна има картелно споразумение между производителите!
pravda

2015.04.10 | 23:33

14
Смешна работа. Когато министрите са виновни идва ред на зам.министрите да оберат негативити. И сега ще стане така. Бойко бойко да беше направил този прослувут завод за боклуци, че ти да си първия контейнер заедно с твоята шайка бандити. Не само цените на яйцата а на всичко ще скочи след поредното увеличение на цените и невъзможността на страната да се справи с монопола и корупцията. Подхранвана от Мутренската ти партия наречена ГЕРБ.
Весо Маринов

2015.04.10 | 23:33

13
До края на месеца още 3 милиона представители на дребния и среден бизнес ще сключат договор с мобилен оператор за връзка на касовия апарат с НАП на стойност 72 лева годишен абонамент.Майната им и на ДКЕВР и на НАП и всички останали нещастници с техните таксички и данъци,който искат да заличат дребния и среден бизнес.Не е вярно, че ако си къдърен можеш да успееш и тук не само в чужбина, тук се печели само с шуро-баджанащина,картели и измама.Единственото хубаво на това управление е, че свършва вече и не е важно има ли за кой друг да гласуваме, а възможно най-бързо да изметем тези. ГЕРБ - на боклука на историята.
Ronin

2015.04.10 | 23:32

12
Най-големия крадец и мутра вика :"Дръжте крадеца!". Защо не каже за машинките, които работят в едната от фирмите строящи магистрали. Чия собственост са? Защо сме влюбени в магистралите? Предполагам, че за да може като ограбим до шушка държавата и оставим народа в това подобие на концлагер да избягаме по-бързо с по-висока скорост.
данъкоплатец

2012.03.13 | 17:11

11
Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от 7-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк,и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 07.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=5e63e7a8
Atanas

2012.03.13 | 17:09

10
Ми аз какво да кажа ???? Жан Виденов номер две! Само дето тоя на снимката е отличен лъжец.
шоу

2012.03.13 | 17:09

9
През този месец март - Бойко Борисов щял да се снима в нов български сериал " Дръжте на Кума Лиса опашката"
V

2012.03.13 | 16:57

8
Ето как спекулата ще стане невъзможна!Четете и се учете! http://tolstoizam-tolstoy.com/download/MKennedy.pdf
243123412

2012.03.13 | 16:33

7
"Няма как като общество ние да субсидираме определени сектори и тези сектори за благодарност преди двата големи празника да вдигат цените", категоричен беше министърът на земеделието и храните. EVALA!

Добави коментар

Водещи новини