Гласят Менда Стоянова за здравен министър

  • 16 март 2012 06:35

  • 1814
  • 0
Гласят Менда Стоянова за здравен министър
©

"Търсехме наследник на здравния министър, а сега трябва да намерим и нов шеф на икономиката". Това коментираха трескаво в ГЕРБ късно снощи след оставките на Стефан Константинов и Трайчо Трайков, пише в. "Стандарт".

Най-обсъжданият вариант за нов здравен министър е Менда Стоянова. Шефката на бюджетната комисия в парламента трябва да въведе ред в най-слабото звено на кабинета. Менда до последно не е казала "да", макар Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да настоява тя да поеме поста, обясниха депутати от ГЕРБ. Премиерът вече обяви, че няма да залага повече на лекар за горещия стол и ще хвърли на амбразурата човек с висок пост от управляващите.

Като друг вариант за здравен шеф се спряга финансовият зам.-министър Владислав Горанов. "С мен не са водени разговори", лаконичен бе той пред изданието. Според запознати Горанов се вписва идеално в профила и отговаря на две много важни условия - Дянков работи добре с него и също разбира от финанси. Още повече че в началото на мандата Горанов бе година и половина шеф на надзорния съвет на здравната каса. Той бе освободен от поста през януари миналата година и мястото му зае вече уволнената зам.-здравна министърка Гергана Павлова.

Заместникът на Трайков Дилян Добрев пък е най-вероятният нов икономически министър. Ресорът на Добрев е енергетиката и евентуалното му назначаване ще улесни преговорите с Русия, твърдят експерти. 34-годишният хасковлия стана заместник на Трайков през май миналата година

Последвайте канала на

1814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини