Задържаха двама за грабеж и кражби в Шумен

  • 15 март 2012 11:33

  • 912
  • 0
Задържаха двама за грабеж и кражби в Шумен
©

Шуменските полицаи са задържали двама мъже за грабеж и кражби, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В края на месец февруари на тел. 112 бил получен сигнал, че в магазин на ул. “Александър Стамболийски” в града бил извършен грабеж. На място веднага са изпратени полицейски екипи. Пред полицаите 66-годишната продавачка, разказала, че двама маскирани влезли в магазина. Единият я повалил на земята, а другият се отправил към складовото помещение. След като мъжът я пуснал, тя установила липсата на дамската си чанта с лични документи и пари, по нейни данни - около 230 лева и 1670 евро. Продавачката се опитала да ги последва, но двама избягали по ул. “Пирот”. Извършен бил оглед на мястото и било образувано досъдебно производство.

В хода на незабавните действия са установени извършителите - 20-годишният Х.Р., криминално проявен и 18-годишният Й.Д., и двамата от град Шумен. Й.Д. имал информация, че в магазина се раздават пари и колетни пратки, които се изпращали от Гърция и се получавали от близки, на работещите в магазина. Изяснено било, че на поляна във вилната зона на града Й.Д. е изгорил маската, която купил от магазин в града и дрехите, с които е бил облечен при извършване на деянието. При задържането им на 13 март в тях били намерени 300 лева, а чантата изхвърлили в района на летния театър в града. Пред полицаите двамата разказали, че една част от парите обменили в две бюра във Варна, а с друга - Й.Д. си закупил оборудване за лек автомобил и музикална уредба

Допълнителна проверка установила, че двамата са съпричастни към извършена кражба от магазин, две кражби на СД и навигационна уредба от паркирани леки автомобили, както и кражба на дизелово гориво от товарен автомобил “Мерцедес”.

Мъжете са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 198 от НК във връзка с чл. 20 от НК. С постановление на прокурор са задържани за 72 часа.

Работата по документирането на престъпната им дейност в образуваното досъдебно производство продължава.

Последвайте канала на

912 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини