Спипаха двама, обрали 14-годишно момче в столичен мол

  • 09 март 2012 14:13

  • 835
  • 0
Спипаха двама, обрали 14-годишно момче в столичен мол
©

Двама младежи, ограбили 14-годишно момче в столичен мол, са задържани след бързата реакция на криминалисти от сектор „Грабежи” на СДВР.

Единият от тях – А.О. /18 г./ е многократно регистриран за различни престъпления, извършени на територията на София.

В сряда бащата на потърпевшото момче съобщил в полицията, че предния ден синът му се разделил със скъпоструващ IPOD. След приключване на учебния ден група ученици обикаляли из столичен мол. Пред киното двама младежи заплашили единия от тях и отмъкнали скъпата вещ. След подадения сигнал криминалисти започнали незабавно работа по случая.

Служителите отишли на проверка в МОЛ-а с потърпевшото момче. Докато обяснявало как се случил инцидента, изведнъж детето се притеснило и разтреперило – оказало се, че наблизо се разхождат извършителите на грабежа, вероятно, за да търсят нови потенциални жертви. Полицаите реагирали светкавично и ги задържали.

Откраднатата вещ била иззета от заложна къща в центъра на столицата, пласирана от А.О. веднага след грабежа. Младежите са били доведени в столичната дирекция и задържани с полицейска мярка за 24 часа.

18-годишните А.О. и иракчанинът С.А. са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по чл. 198 от НК. На двамата била наложена мярка за неотклонение „подписка”.

Единият от задържаните – египтянинът А.О., който имал българско гражданство, е регистриран многократно за притежание на дрога, кражби, противозаконно отнемане на МПС, нанасяне на средна телесна повреда.

Съучастникът му е със статут на постоянно пребиваващ в страната. Разследващият екип продължава работата по случая.

Последвайте канала на

Десислава Станева
835 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини