БСП: ГЕРБ е затънала тотално и за морал не може да ни говорят

  • 15 март 2012 07:51

  • 1105
  • 3
БСП: ГЕРБ е затънала тотално и за морал не може да ни говорят
©

Самото създаване на анкетна комисия за дейността на австрийска фирма, която се разследва в момента в Австрия, няма основание. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ политологът и организационен секретар на БСП Валери Жаблянов.

По думите му, парламентът не е разследващ и не е контролен орган, а е законодателен. "Това вътрешният министър го забравя понякога заради спецификата на работата му", каза Жаблянов.

"Много е ясна мотивацията министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа да повдига въпроса за Хохегер, защото правителството е затънало", заяви политологът. По думите му, управляващите се стремят да отклонят вниманието от лобисткия интерес на ГЕРБ към други теми. Той даде пример с търговете за дървесина, което по думите му е явен знак за лобизъм.

Валери Жаблянов заяви, че въпросът с образа на България в ЕС стои до ден днешен и поясни, че заради това страната ни още стои на прага на Шенген. Той припомни как Цветанов е ходил в Брюксел и е говорил буквално дни след като е станал министър, че България незаслужено е приета в Евросъюза.

"Правителството на ГЕРБ не може да упреква в морални престъпления никого в момента, особено Цветанов, който не можеше да се сети колко са апартаментите на тъстовете му", каза още Валери Жаблянов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1105 3

Коментари 3

Добави коментар
Долу ГЕРБ

2012.03.16 | 06:50

3
След серията скандали през последните седмици Бойко Борисов няма полезен ход. Неговият модел на управление се изчерпи. Затова и той няма полезен ход – нито в здравеопазването, нито в икономиката. Никъде. Една смяна на здравния министър би била израз на безпомощност. Самият министър на здравеопазването не знае какво прави или се прави, че не знае. Скандалите в здравеопазването са символ на неумението да се управлява. Самите чиновници крадат колкото могат и каквото могат, защото надушиха, че държавата свършва. Това е началото на Виденовата зима. Онова, което се задава, не сме го виждали от времето на Виденов – спад на икономиката, блокиране на институции, неплащане на лекарства, неплащане на пенсии, закриване на училища. Това няма да се случи веднага, защото все пак зимата мина, а лятото малко ще омекоти нещата, но все пак до края на годината ще започне да се случва. Парите на държавата свършват някъде до средата на годината през юни-юли. Оттам нататък през есента ще блокират цели системи. Трябва да очакваме огромен хаос и обществено недоволство. Някои хора вече са усетили, че средствата в държавата свършват, и всички са се накачулили и помпат последните пари, като по този начин съкращават времето до фалита. Наблюдаваме как всеки използва своето господстващо положение и се опитва да акумулира пари. Вижте динамиката на бонусите. През 2010 година въобще ги няма, а през 2011 г. се удвояват навсякъде. Това е показателно. Винаги трябва да се ориентираме по поведението на чиновника и монополиста. Те са като канарчетата в мините едно време. Ако канарчето умре – значи в мината има газ. В нашия случай, когато монополистите започнат да безобразничат, значи идва краят на парите.
Бял Полуовес

2012.03.15 | 21:06

2
Ние кинти си меткаме,ама вие защо биете малките негърчета?

2012.03.15 | 21:05

1
Добре бе ,като всичко ви е точно и няма проблеми ,защо толкова бягате от разследване ?! Таман всички ще видят ,колко честно и почтено е било предишното правителство и как Моника (не Люински) с пот на чело е избачкала милиончетата.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини