Хюсменова: Холандското правителство да се разграничи от скандалния уебсайт

  • 14 март 2012 13:42

  • 1420
  • 1
Хюсменова: Холандското правителство да се разграничи от скандалния уебсайт
©

Европейският парламент строго осъжда уебсайта, създаден от крайнодясната Партия на свободата в Холандия. Това съобщи евродепутатът и заместник-председател на ДПС Филиз Хюсменова по повод състоялия се вчера дебат в Европейския парламент.

Със сайта, насочен срещу централно и източноевропейците се прекрачват границите на свободното слово, нарушават се гражданските права и се създава среда за ксенофобия, е позицията на българския евродепутат.

„Не мога да се съглася, че това е вътрешен въпрос на една партия. Насърчаването на оплаквания срещу работници от други страни ги поставя в неравноправно отношение и ни отпраща към чл. 18 от Договора за функционирането на ЕС, който забранява всякаква дискриминация въз основа на гражданство и националност”, заяви Хюсменова.

Евродепутатът изрази надеждата си, че холандското правителство ще предприеме действия, чрез които да защити името на своята страна, която е сред държавите основателки на ЕС, и която до скоро бе позната със свободомислието и толерантността своя народ.

„Това са ценности, които не бива да бъдат жертвани, нито заради проблемите в икономиката, нито заради нарастването на безработицата или евроскептицизма, и в никакъв случай заради стремежа към популярност на една партия”, категорична е Филиз Хюсменова.

Според либералния евродепутат авторитетът на Холандия може сериозно да пострада. По думите й, в Европа вече се зараждат съмнения в способността на холандското правителство да заема обективна позиция – както по отношение на антибългарския сайт, така и за членството на България и Румъния в Шенген.

Последвайте канала на

Novini.bg
1420 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.04.19 | 22:10

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини