Иззеха 220 кила калкан с неясен произход

  • 09 март 2012 10:43

  • 1264
  • 0
Иззеха 220 кила калкан с неясен произход
©

Инспектори на ИАРА са заловили 200 кг калкан с неясен произход при проверка по подаден сигнал в рибарско селище “Кария” край Шабла, съобщиха от агенцията по рибарство и аквакултури.

Служителите на ИАРА
забелязали как от 4 автомобила мъже свалят чували с калкан и ги предават на търговец, който държи склад в района. Пред държавните служители рибарите казали, че деликатесната риба не е прясна, а “замразена”. Веднага били повикани служители на агенцията по храните, които да установят състоянието на рибата, които са съставили протокол и иззели калкана.

Инспекторите на ИАРА са съставили 3 акта на заловените в момента трима рибари от Каварна - за липса на декларация за произход и документ за първа продажба на рибата. Търговецът пък има съставен акт от служителите на Агенцията по безопасност на храните, за неправомерно съхранение на риба.

От ИАРА добавят, че продължава документална проверка по случая, във връзка със сигнала от предния ден, че каварненски рибари са излезли в морето за улов на калкан без да уведомят инспектори на ИАРА или да се обадят на денонощния мобилен телефон 0886 61 06 02 в Центъра за наблюдение на риболовни кораби, именно, за да извършват бракониерски улов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1264 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини