Скандал свали Кристиан Вулф, скандал и на изпращането му

  • 08 март 2012 19:11

  • 889
  • 0
Скандал свали Кристиан Вулф, скандал и на изпращането му
©

Церемонията по изпращане на подалия оставка германски президент Кристиан Вулф предизвика скандал в страната.

Голяма част от политиците отказаха да присъстват на събитието. Официалното сбогуване с германския президент се съпровожда традиционно от музика, изпълнявана то военен оркестър. На събитието присъства и политическият елит на страната. Този път сбогуването с държавния глава обаче е съпроводено от необичаен скандал. Над 160 души от поканените от Кристиан Вулф са отказали да присъстват на почетното изпращане.

Сред тях са четирима живи бивши президенти - Роман Херцог, Рихард фон Вайцзекер, Валтер Шел и Хорст Кьолер. Отказ да участват в церемонията са пратили още председателят на Конституционния съд Андреас Фоскуле, цялата опозиция и дори част от кабинета на канцлера Ангела Меркел, предаде БНР. Не всички бойкотират провалилия се държавен глава - някои са в чужбина или заети и затова няма да могат да присъстват.

Такъв е случаят с бившия президент Хорст Кьолер. Съвсем ясно причината за отказа си обаче обяви конституционният съдия Фоскуле. Според него провеждането на почетна церемония за Кристиан Вулф е нередно, тъй като срещу него в момента се води разследване.

Последвайте канала на

889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини