Оборотни столични дискотеки се отчитали като бараки

  • 08 март 2012 11:49

  • 1854
  • 1
Оборотни столични дискотеки се отчитали като бараки
©

Има заведения в София с по 200-300 клиенти на вечер, които се водят в общината като бараки и плащат наем като такива. Това заяви общинският съветник от Синята коалиция Атанас Атанасов (ДСБ) на днешното заседание на Столичния общински съвет, съобщава "Дневник".

По време на дискусията по Наредбата за рекламните обекти и преместваеми съоръжения Атанасов съобщи за случай на студентска кооперация, която е отдадена за стопанисване без конкурс, а в сградата има работещо заведение.

Сходен случай, обясни съветникът, имало и в Борисовата градина, където голямо чалга заведение на хартия се водело като барака. "Явно се притеснявате от политиката си. Колко пъти с анекси трябва да продължавате срока на договора, а в крайна сметка наемите да са малки и да ощетявате общината", обърна се той към мнозинството от ГЕРБ, но без да посочва конкретни числа.

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска призна за проблема и съобщи, че действително наемите са ниски - между 36 и 300 лв. на месец на обект, което "изключително недопустимо". От думите на кмета стана известно, че в момента се провеждат конкурси за отдаване на сградите на при нови наеми, като процедурата започнала от октомври 2010 г.

Атанасов попита кмета защо не е изпълнила обещанието си през 2011 г. да има тройно по-висока събираемост от рекламните съоръжения и обектите под наем. През миналата година общината е събрала 321 млн. лв., което според Атанасов е само 6% увеличение спрямо предишната година.

"Ако сте излъгали, признайте си", призова Фандъкова той. Тя му отговори, че за 2009 - 2011г. общината е свалила 175 незаконни рекламно-информационни елемента, от които само 64 са свалени принудително. За наемите обясни, че се работи за по-добрата събираемост и приключване на процедурите за нови наеми.

Очакванията й са те да достигнат между 1500 и 3 500лв на месец от обект.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1854 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Просто човек

2012.03.08 | 16:11

1
.. какво да кажем останалите, нас за едни бараки ни карат да се отчитаме като за "Столични дискотеки"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини