Синята коалиция иска такситата с пътници да се движат в бус лентите

  • 07 март 2012 13:29

  • 703
  • 1
Синята коалиция иска такситата с пътници да се движат в бус лентите
© Булфото

Парламентарната група на Синята коалиция внася Законопроект за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата.

"Промяната, която предлагаме, е свързана с движението на превозните средства в т.нар. бус ленти. Предлагаме - в тези ленти да бъде разрешено да се движат и таксиметрови автомобили, когато извършват превоз на един или няколко пътници”. Това каза пред журналисти депутатът от ПГ на Синята коалиция Кирчо Димитров. Според мотивите на вносителите - депутатите Кирчо Димитров и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, в голяма част от своята дейност, таксиметровите автомобили дублират дейността на обществения транспорт.

"По този начин ще се разтоварят и лентите, които досега са заемани от движението на таксиметровите превози. Това ще насърчи и този бранш, свързан с превоза, което ще доведе до тяхното по-бързо придвижване из градската мрежа. Ще се увеличат и приходите в този бранш, което ще доведе до подпомагане на икономиката”, посочи Кирчо Димитров.

По думите му, много натоварено е движението по бул. „Цариградско шосе” в посока кв. „Младост” и кв. „Дружба”. „Това е едно много уместно наше предложение, и ще доведе до по-бързо придвижване на пътниците, които се движат с такси, и ще доведе до разтоварване по пътните ленти. Тези ленти ще се ползват само от таксиметрови автомобили, които извършват превози на пътници”, допълни Кирчо Атанасов.

Според него това изменение е насочено към облекчаване на пътникопотока с цел - по-бързо придвижване на хората, използващи таксиметрови превози.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
703 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bos

2015.01.30 | 10:03

1
a da im slojim sini lampi lumpeni prosti

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини