Батков се раздели с 34% от "Стандарт"

  • 08 юни 2011 19:47

  • 3237
  • 0
Батков се раздели с 34% от "Стандарт"
© Булфото

Собственик на дружеството е Георги Георгиев, който е шеф на волейболния отбор ЦСКА.

Други двама собственици в "ГМ прес" са Галина Илиева Пеева и Кирил Петров Захариев. Захариев и Георгиев имат еднакъв дял - по 2 хил. акции от общо 5 хил. Пеева притежава останалите 1000. Дружеството е вписано в началото на април.

Според Търговския регистър един от собствениците на "ГМ прес" - Захариев е управител на компания "Сигма консултинг". Дружеството притежава пловдивската фабрика за цигари "Кингс Табако", свързана със собствениците на "Винпром Пещера".

"Георги Георгиев имаше интерес към ″Стандарт" не от вчера. Сключихме сделката с изричното условие, че контролът върху редакционната политика остава в мажоритарния собственик. Промени в редакционния екип не се предвиждат", заявява Мартин Батков, брат на Тодор Батков, цитиран от "Медиапул".

″Редакционната политика е въпрос на разбирателство между партньорите. Влизането ми във вестникарския бизнес е едно ново предизвикателство за мен", заявява Георгиев пред сайта "Блиц".

Интерес към акциите на вестник ″Стандарт" е имало и от Централната кооперативна банка (ЦКБ), но до сделка не се е стигнало, пише още ″Блиц″, като твърдението е било отречено от Мартин Батков пред "Медиапул". Той не пожела да коментира финансовите параметри на сделката. ″Това може да направи само мажоритарният собственик след като се върне от Москва", отбеляза Мартин Батков.

Последвайте канала на

3237 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини