Илко: Убих Марио, защото ме нападнаха с нож и вилица

  • 02 март 2012 06:16

  • 41515
  • 153
Илко: Убих Марио, защото ме нападнаха с нож и вилица
©

„Взех ножа, за да се пазя, защото те ме нападнаха също с нож и вилица.”

Това разказа след 5-часов разпит пред разследващите 19-годишният Илко Радев от Добрич. Момчето беше обвинено вчера, че умишлено е убило съквартиранта си Марио Данчев, за което може да получи наказание от 10 до 20 години затвор. От прокуратурата обаче заявиха, че не е изключено обвинението му да бъде променено в причиняване на смърт при неизбежна самоотбрана, за което законът предвижда до 5 години решетки, пише "Монитор".

Момчето вчера бе арестувано за 72 часа, като разследващите все още се колебаеха дали да му поискат постоянна мярка задържане под стража. По време на разпитите не се наложило Илко да бъде тестван с детектор на лъжата, защото признал, че е наръгал смъртоносно Марио с кухненски нож.

Близнаците Марио и Мартин Данчеви нахълтаха при съквартиранта си Илко в нощта срещу сряда в блок 23А в Студентския град. Първо се прибрал пияният Мартин и започнал да тормози спящия Илко.

След размяна на остри реплики заради светната лампа свадата прераснала в жесток бой.

“Спи навън, ако ще вдигаш шум”, казало момчето на почерпения си съквартирант. Мартин се вбесил и викнал на помощ брат си Марио и приятеля им Владимир Борисов.

Пияните младежи започнали да блъскат и да ритат вратата. “Спрете, ще ви отключа, защото ще трябва да я плащаме после”, казал Илко. Още с отварянето започнал жесток бой с юмруци. При екшъна Марио бил прободен смъртоносно в гърба от добричлията.

По думите на Илко обаче братята го нападнали с нож с оранжева дръжка и вилица. “Взех ножа да се пазя”, повтарял той пред психолозите от МВР, въпреки че бил в шок от случилото се. Разказал, че с Данчеви постоянно се карали.

"Страх ме е, че ще вляза в затвора", казал Илко пред разследващите. Тепърва ще бъде изготвена експертиза на намерените ножове в квартирата на момчетата, за да се установи с кой е нанесен фаталният удар. Първоначално експертите ще търсят ДНК и след това ще пуснат изследванията за пръстови отпечатъци и други следи. Чак когато всички анализи бъдат готови ще може с категоричност да се каже кое е оръжието на убийството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
41515 153

Свързани новини

Коментари 153

Добави коментар

2014.01.03 | 21:03

153
защо като са го тормозили и преди не е предприел нищо дори сам е поискал да живее с тях? може да е добро момче, но в случая не са му издържали нервите,извършил е убийство и трябва да си понесе последствията. Близнаците може и да не са били стока, но никой не може да ме убеди че са искали да го убият. ако беше така сега убития щеше да е Илко. може да са го нападнали, може да се е защитавал, но не е имал право да УБИВА. Прочети в наказателния кодекс, какво пише. Съгласно закона и фактите обявени публично той е ВИНОВЕН. Тези които искат свобода за Илко, искат да не се спази закона. Преди години мой познат застреля нападател при самозащита и го оправдаха, обаче другия беше стрелял първи. Ако не беше така щяха да го признаят за виновен. Такива са законите и трябва да се спазват. Лошо че няколко живота са разбити от една глупост :(
jshsj

2014.01.03 | 21:03

152
Познавам Илко лично и твърдя ,че не е агресивен.Майтапчия е.Не би тръгнал да напада някой ей така щото му е кефнало,както са постъпили въпросните селски пръчки.Каквото повикало такова се и обадило.Жертвата в случай не е починалото момче ,а Илко.Защото са го принудили зорлян да стане убиец по невнимание и при самозащита.Да си бяха възпитали по-добре синчетата въпросните учители по физическо възпитание.

2014.01.03 | 21:01

151
Александър Иванов - За всички идиоти, които не знаят какво е станало, а коментират глупостите на репортерите. Господи, дари невежите българи с мозък! Помислете малко - "самозащита" Как при самозащита ще наръгаш някой в гърба? Това самозащита ли е, прост народе? Брата на покойния Марио също има рана в гърба си от убиеца Илко. Влади, който е бил там има тежки синини по лицето си, а Илко? Забравяте и факта, че той лъже, за да се измъкне и защото така му е казано от адвокатите! И да, точно защото е бил единствения трезво мислещ човек е можел да го избегне! Глупави сте и глупави ще си останете, драги читатели. "О, неразумни юроде, защо ли се срамя да се нарека българин?"
Весела

2012.04.19 | 22:43

142
Мъчно ми е за станалото. Мъчно ми е за Илко. Станалото е от онези случаи, които разпалват обществото и никой от нас не може едностранчиво и абсолютно убедено да каже: аз знам еди - кой си е виновен. Гледам снимката на това момче и без да го познавам плача и плача, защото за една нощ то също "умира", казвам го в преносен смисъл, защото душата му, убедена съм умира. Ужасно е да се чувстваш сам, изгубен, изплашен и да няма кой една успокоителна дума да ти каже. Бог да бди над Илковата душа! В тази връзка ми се иска да апелирам към всички, нека бъдем една идея по - добри. Нека изхвърлим агресията от живота си, от езика си, нека се подкрепяме и си помагаме. Нека просто заобичаме повече себе си, за да можем пълноценно да раздаваме любов и на околните.
Mecata

2014.01.03 | 21:01

150
За мен това е най-стойностния коментар в цялата суматоха...най искрения...най човешкия ...каквото е било , и как ще бъде - нека хората на които това им е работата/дупе да им е яко/ да си свършат работата ...жалко за погубения живот на все още не живял човек ...
Катерина

2014.01.03 | 20:59

149
Нападател е УБИЕЦА ИЛКО РАДЕВ от Добрич,който след като изхвърля Марти по чорапи посред нощ от собствената му стая,/това се вижда от камерите/само защото си е запалил лампата и се е блъснал в бюрото.След това се облича и се приготвя с ножа,вместо да извика полиция.Дали убиеца от Добрич, Илко Радев,щеше да остави собствения си брат/ако имаше такъв/да го изгонят от стаята му посред нощ?Ако не можеш да защитиш брат си ,не ставаш за нищо.Всички нормални хора и студенти в дискотеките изпиват по напитка.Това не ги прави лоши хора.Лоши са убийците,като Илко и нека господ ги съди!Впрочем ,още няколко месеца близнаците трябваше да го изтърпят,защото имаше 3 двойки и нямаше шанс за общежитие и изобщо за УНСС,но той им завидя и уби прекрасния Марио.Скоро ще бъдеш там ,където ти е мястото-зад решетките-УБИЕЦО-цяла България го иска.
мая

2014.01.03 | 20:59

148
На вниманието на убиеца Илко Радев от Добрич./и на родителите му/Не забравяйте,че промилите на Влади са 0.30,и че Марти си спомня всичко след шока/ако някой убие твоя брат и ти ще си в шок в първите дни/,но повярвай истината ще бъде доказана в съда и ти скоро ще отидеш там ,където ти е мястото-УБИЕЦО.Христос воскресе!Бъди жив и здрав защото цяла България чака твоята справедлива присъда!Ако не отидеш при себеподобните в затвора има Господ ,а има и други начини.Имай търпение-УБИЕЦО-ИЛКО-от Добрич !
Atanas

2013.07.10 | 17:19

147
Из си мисля, че е при самозащита като видях вратата и като чух как са се освинили "кротките" моммчета и като знам, как променя алкохола....................................
oook

2013.07.10 | 17:19

146
това момче не е виновно! трима са го нападнали.това е самоотбрана. даже не е сигурно дали той е наръгал перничанина.
реалист

2013.07.10 | 02:35

145
"причиняване на смърт при неизбежна самоотбрана, за което законът предвижда до 5 години решетки" малоумници, за причиняване на смърт при неизбежна отбрана законът НЕ ПРЕДВИЖДА НАКАЗАНИЕ! то само тва остана - да не можеш да убиеш някой, който се опитва да убие теб. четете сега внимателно - законът предвижда до 5 г. затвор за причиняване на смърт при ПРЕВИШАВАНЕ ПРЕДЕЛИТЕ на неизбежната отбрана. в превод - някой те напада с кол, ти вадиш пистолет и го гърмиш. или той е с голи ръце, а ти го колиш. е тва е "превишаване пределите". и ако си бяхте взели дипломите с учене, а не с лапане на уйове, щяхте да го знаете това. аре много поздрави!

2012.06.12 | 23:15

144
Всички,с малки изключение сте истински Българи -браво ,че защитавате убиец.......то няма нищо чудно,просто недейте мрънка после,като пуснат убиеца на баща ви,или брат ви или който и да е там. То даже няма какво да се коментира по случая,резултатите са ясни.......и за тоя пикльо дето скача с нож заради два шамара ,и за всички вас дето го защитавате...........
Яна

2012.03.03 | 21:54

88
И ако някой влезе у вас, стряска се че има хора, баща ти решава да защити майка и теб, сбиват се и оня вади нож.баща ти също! Невероятно стечение на обстоятелствата - баща ти го уцелва в аорта инак не е искал да го убива....Е БАЩА ТИ УБИЕЦ ЛИ Е? И ТРЯБАЦВ ЛИ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!
ЯНА

2012.03.03 | 21:54

87
И ако някой влезе у вас, стряска се че има хора, баща ти решава да защити майка и теб, сбиват се и оня вади нож.баща ти също! Невероятно стечение на обстоятелствата - баща ти го уцелва в аорта инак не е искал да го убива....Е БАЩА ТИ УБИЕЦ ЛИ Е? И ТРЯБАЦВ ЛИ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!!

2012.03.03 | 21:49

83
А бе,келеш,как ще реагираш ако 2-3 пияни дебила скочат в 3 часа през нощта на майка ти,сестра ти или брат ти,може би ти като добър самарянин ще ги помолиш да почакат малко,докато подготвиш родата си(миене,бръснене,парфюми).Вероятно,заради такива като теб законите ни са толкова срамни и ще осъдят момчето заради някакъв пиян имбецил с нищо не доказал,че заслужава живота даден му от Бога.В добрата стара книга пише"око за око,зъб за зъб".Лошото е,че момчето ще лежи в затвора.
Bubetooo

2012.03.02 | 14:06

8
Когато баща ми, брат ми или който и да е там тръгне пиян да пиянства , насилва, заплашва с нож и т.н. няма да мрънкаме.. спокойно!
HATE

2012.03.02 | 14:04

7
Не познавам никои от тях. От това което чета в пресата ще кажа, че не съм съгласен с теб! Вгледаи се в природата за да прозреш - какво прави дивото животно когато го нападнат, А? г-н КРИТИК

Добави коментар

Водещи новини