ЕП: Холандският премиер играе двойна игра

  • 01 март 2012 16:55

  • 1183
  • 1
ЕП: Холандският премиер играе двойна игра
©

Холандският премиер Марк Рюте бе обвинен в двойна игра от председателя на Европейския парламента Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, съобщи радио Холандия.

Думите на ръководителя на европейските законодатели бяха изречени по повод скандалния сайт на Партията на свободата. Водената от Хеерт Вилдерс политическа формация пусна интернет страница, на която холандците могат да публикуват оплаквания от източноевропейци. Шулц отбеляза, че холандският премиер играе различни роли на национално и на европейско ниво. В Холандия Рюте внимава да не засегне Партията на свободата, на която разчита за парламентарна подкрепа. В същото време на европейско ниво холандският премиер твърди, че Партията на свободата и нейният сайт нямат нищо общо с кабинета. Председателят на ЕП настоя Рюте да изясни позицията на холандското правителство.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1183 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Евгений

2012.03.02 | 08:37

1
Двойна игра? Безпринципност и политическо лицемерие? Не може да бъде. Нали от там черпим вдъхновение за нашата собствена реалност. Или е време да се събудим. Хубава вечер за всички!

Добави коментар

Водещи новини