Страните от ЕС изтеглят посланиците си от Беларус

  • 28 февруари 2012 21:11

  • 2561
  • 2
Страните от ЕС изтеглят посланиците си от Беларус
©

Страните от ЕС се договориха да изтеглят посланиците си от Беларус, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен европейски дипломат.

Решението било взето на среща на посланиците на страните членки на ЕС като ответна реакция на решението на Беларус да отзове посланиците си в Брюксел и Варшава и да принуди посланиците на ЕС и Полша в Минск да напуснат страната.

Официално позицията на ЕС се очаква да бъде обявена по-късно тази вечер от върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън.

Беларус аргументира действията си с наложените от ЕС нови санкции срещу режима в Минск заради репресии и съдебна разправа с представители на опозицията и заплаши с "допълнителни мерки, ако са необходими".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2561 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Bezdelnik

2012.03.02 | 01:58

2
До пост 1: Отиди поживей в Беларус, пък после ми разправяй колко Лукашенко и неговия режим мислят за народа си, поставяйки го в 21 век в огромна мизерия и нищета и тогава викай "Браво" на подобни изверги. За да коментираш нещо, поне преди това се поинформирай малко :(
Анонимен като онези, които ни управляват

2012.03.01 | 22:18

1
Браво на Лукашенко, защото има смелостта да не се подчинява на "господарите", чиито слуги в Европейския съюз са забравили, че трябва да представляват интересите на своите народи, а не на тайното световно правителство.

Добави коментар

Водещи новини